TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegHoofdnieuwsWedstrijdverslagen

Eerste ploeg begint met gelijkspel op Betekom

De eerste wedstrijd van het seizoen tegen Betekom heeft niet opgeleverd wat ervan verwacht werd. TEMPO trok na een goede voorbereiding met hoge verwachtingen naar Betekom, maar keerde terug huiswaarts met één puntje.

De “Brabantse derby” lokte heel wat volk naar Betekom. Waaronder ook heel wat rood-witte supporters die onze ploeg vocaal kwamen ondersteunen.

Betekom begon het best aan de partij met een paar kansen in het begin van de partij. Yanni moest al meteen alles uit de kast halen om zijn netten schoon te houden.

Geleidelijk aan kwam TEMPO in de match en duwde Betekom op eigen helft. Kansen werden gecreëerd, maar in de zone van de waarheid wilde het niet lukken. Delooz, Peeters en Toto vonden een prima keepende Thuys op hun weg. Overijse bleef het openingsdoelpunt zoeken, maar kreeg op het einde van de eerste helft het deksel op de neus. Clerckx kopte een hoekschop onhoudbaar binnen.

Na de koffie kreeg TEMPO al snel een nieuwe opdoffer te verwerken. Walid pakte zijn 2de geel en zo moest Overijse nog ruim 35 minuten met 10 verder. Ondanks de man minder situatie, bleef Overijse de aanvallendste ploeg. Maar ook nu wilde het maar niet lukken. Doelman Thuys duwde een schot van dichtbij van Peeters in hoekschop.

Vier minuten voor tijd werd TEMPO dan toch beloond. Libois verstuurde vanop eigen helft een lange bal richting Amani die beheerst afwerkte. Het werd nog een razendspannend slot met een paar kansen langs beide kanten. Een doelpunt van Betekom werd na een vrije trap afgevlagd.

Aan de overkant slingerde Tiglat een vrije trap naast de muur. Doelman Thuys liet zich niet verrassen en duwde andermaal in hoekschop.

TEMPO moest zich dus uiteindelijk tevreden stellen met een fel bevochten puntje. Onze jongens mistten efficiëntie. Dat zal komende week, in een alweer Brabants treffen, tegen Londerzeel beter moeten. We zullen dan wel Walid moeten missen.

TEMPO Overijse: De Vriendt, De Maeyer, Verdoodt, Gtégoire, Barreiro, Delooz (57’ Amunga), Peeters (78’ Tiglat), Houssane, Lénaers (67’ Delvaulx), Van Aerschot, Nzinga (78’ Libois)
Geel: Delvaulx, Houssane
Rood: Houssane (2x geel)