coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Nieuws

Andries Claes: "Allemaal belangrijke duels"

dhh4 03 17TempoOverijseZwarteLeeuw 1018

De 5-2-nederlaag op bezoek bij Hoogstraten zorgde ervoor dat Tempo Overijse deze week een mentale opdoffer te verwerken had. De strijd tegen de degradatie wordt steeds heviger. Zaterdag wacht met de komst van Duffel opnieuw een cruciaal duel.

Tegen Hoogstraten kwamen we al snel op voorsprong dankzij een vroege goal van Charlier en misschien dachten we toen dat het vanzelf ging gaan", stelt Andries Claes. "We stonden te ver uit elkaar en speelden niet compact genoeg. Op zo'n groot veld kan je dan in de problemen komen. In de tweede helft hebben we wel de kansen gehad om weer in de wedstrijd te komen, maar die hebben we laten liggen. Mentale opdoffer? Toch wel. Vooral omdat we een mooie zaak konden doen in het klassement. De coach hamerde er nog voor de wedstrijd op dat dit voor hem de belangrijkste wedstrijd van het seizoen was. We konden een kloofje slaan op onze achtervolgers en met een meer ontspannen gevoel toeleven naar de volgende wedstrijden."

De tegenstander van zaterdag, Duffel, trok in de heenronde met 2-1 aan het langste eind. "We moesten toen al na een halfuur met een man minder spelen na de uitsluiting van Buyuk. We hielden nog lang stand na de 1-1, maar tien minuten voor de tijd kregen we toch de 2-1 binnen. De komende weken spelen we tegen rechtstreekse concurrenten, wat maakt dat het belangrijke duels zijn. We spelen zaterdag thuis en gaan dan ook voor niets minder dan de winst."

Voor de 19-jarige Claes is het de eerste keer dat hij strijdt voor het behoud. "Het is inderdaad iets waar ik nog nooit mee te maken heb gehad. Het is natuurlijk voor niemand leuk om zo laat in het seizoen te moeten vechten voor het behoud. We hadden zeker liever een rustig seizoen gedraaid. Ik denk dat leeftijd daar nu niet veel mee te maken heeft. We beseffen dat het van moeten is de laatste weken."

"De spelers met ervaring helpen me goed. Ze spreken op mij in en dat probeer ik dan zo goed mogelijk uit te voeren. Anderzijds ben ik nu al anderhalf jaar bij de eerste ploeg. Je mag dan ook wel verwachten dat je wat kan verdragen."

Bron: Het Laatste Nieuws - Dries Charlier / Foto's: Hans Deveuster

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.