coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Nieuws

Heyvaert : "Aan onze status verplicht te winnen"

dhh5 08 17TempoNamur 0008

Tempo Overijse neemt het vanavond in de beker van België op tegen de Limburgse eersteprovincialer Vlijtingen. Van onderschatting is geen sprake bij Overijse, aangezien de Limburgers vorige week Sint-Niklaas uitschakelden. "We zijn het aan onze status verplicht om de partij te winnen", zegt nieuwkomer Jens Heyvaert.

"Beetje jammer dat we niet tegen Sint-Niklaas uitkomen, want dan had ik tegen mijn broer gespeeld", lacht Heyvaert. "Maar goed, in de beker is dat natuurlijk allemaal mogelijk. Wij moeten gewoon ervoor zorgen dat we die partij winnen. Dat zijn we ook aan onze status verplicht, we hebben genoeg kwaliteit in huis. Vlijtingen mag dan wel een onbekende ploeg zijn voor ons, van onderschatting is geen sprake. Ik heb wel een paar tips van mijn broer gekregen. Als we gewoon ons spel spelen en allemaal onze taak uitvoeren, dan mag het geen probleem zijn om ons te kwalificeren voor de volgende ronde. De gunstige thuisloting kan ons ver brengen en dan zit een wedstrijd tegen Berchem erin."
Heyvaert werd wel met hoge verwachtingen naar Overijse gehaald, waar men hoopt dat hij zich ontpopt als de leider op het middenveld. "Aangezien ik nu in het Leuvense woon, wou ik dichter bij huis voetballen. Toen de voorzitter me contacteerde heb ik dan ook niet lang getwijfeld. Overijse speelt ook een reeks hoger, dus kon ik mij ook sportief verbeteren."
"Tot hiertoe loopt alles ook zeer goed. We hebben een toffe ploeg waar heel wat kwaliteit in zit. De lat bij het bestuur ligt wel hoog, al is het momenteel wel moeilijk om een oordeel te vellen of dat wel haalbaar is. Het is nog te vroeg om daar al iets over te zeggen. Ik besef dat er wel wat van me verwacht wordt, maar dat deert me niet. Ik denk wel dat ik daar de kwaliteiten voor heb. Ik ben technisch sterk en heb een goed inzicht hoe ik het spel moet verdelen. Het klopt dat ik een goeie vrije trap in de benen heb, maar zo een doelpunt als tegen Sterrebeek moeten de supporters nu ook niet iedere week van mij verwachten hé", lacht Heyvaert.

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.