coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Nieuws

Delorge: "We zijn soms te onvoorzichtig en te laks in ons spel"

dhh13 01 18TempoOverijseWijgmaal 0721

Wat is er toch aan de hand met het fiere Tempo Overijse? Afgelopen weekend leek het af te stevenen op een klinkende zege op Limburgs grondgebied, maar Hasselt greep uiteindelijk toch de zege na een doldwaze 4-3 afrekening. Buitenshuis speelt Overijse als een bende losgeslagen spelers die de indruk wekken dat het hen allemaal niet kan schelen. Hoe geef je een 0-2 voorsprong weg en waarom is de uitreputatie van rood-wit volledig naar de vaantjes? Dimitri Delorge is alvast niet mals voor de prestaties van het lopende seizoen.

"De schuld ligt niet bij één of ander individu, maar wel bij de groep zelf. Zijn we niet strijdlustig genoeg? Hebben we niet genoeg discipline? Het zijn vragen die je zeker moet stellen als je ons vooral buitenshuis bezig ziet."

Nochtans is dit Tempo een ploeg waar menig voorzitter en trainer jaloers op is. Alles is aanwezig: ervaring, jong talent en voetballend vermogen. "Absoluut, maar misschien ligt het daar wel aan", replikeert Delorge opnieuw. "We zijn soms te onvoorzichtig en te laks in ons spel. Dat was zaterdag niet anders. We trappen Hasselt in de eerste helft op een hoopje, maar in het vierde kwartier spelen we als een bende onverlaten. Dat kan wel eens gebeuren bij de U8, maar dat mag wel niet meer bij ons te zien zijn. Zelfs nadat we opnieuw op voorsprong kwamen, lieten we hen maar hun gangetje gaan. Het laatste doelpunt was een typisch voorbeeld van ons denken over verdedigen en de match uitspelen. We kregen een hoekschop en zowat iedereen stond mee vooraan. De bal viel verkeerd en bij de tegenstoot was het bingo. We zijn veel te braaf tijdens een match en waarschijnlijk ook tijdens de trainingen. Luisteren naar de coaches en uitvoeren wat er gevraagd wordt en zo accuraat en hard mogelijk. Dat is onze taak. Tijdens de match moeten we bekwaam zijn om zelf al het spel aan te passen op bepaalde plaatsen. We denken te weinig mee en laten ons overrompelen door de tegenstander. Dat kost ons nu een plaats bij de top 6!"

Toch blijft het mes tussen de tanden zitten bij Delorge. "Wij kunnen veel beter dan dit! Wij weten dat en daarom moet het tegen Tienen en Sint-Lenaarts in de volgende matchen veel beter gaan. Ditmaal zijn we het aan onszelf in de eerste plaats verplicht."

Kalender 2de Amateurs B

Competitie '17-'18

Datum zo, 25 feb 2018 Beginn 15:00
KVV Vosselaar
KVV Vosselaar
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Datum zo, 04 mrt 2018 Beginn 15:00
R. Cappellen FC
R. Cappellen FC
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 10 mrt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Thes Sport
Thes Sport
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 21 42
2 Spouwen-Mopertingen 21 39
3 K Bocholter VV 21 36
4 KVV Vosselaar 21 35
5 KOSC Wijgmaal 21 33
6 SC City Pirates 21 33
7 TEMPO Overijse 21 32
8 RC Hades 21 30
9 R. Cappellen FC 21 30
10 KFC Duffel 21 27
11 K. Sporting Hasselt 21 25
12 FC Turnhout 21 24
13 KFC Zwarte Leeuw 21 22
14 KVK Tienen 21 18
15 Hoogstraten VV 21 18
16 KFC Sint-Lenaarts 21 16

SportVlaanderen

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.