coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Nieuws

Jens Heyvaert: "Moeten durven ons eigen spel te spelen"

dhh19 08 18FrancsBorainsTempoOverijse 0134

Tempo Overijse keerde met lege handen terug uit Petegem. Toch kwamen de Druivenjongens ietwat verrassend op voorsprong, maar konden die niet vasthouden. Te weinig gevoetbald en ons teveel aan de tegenstander aangepast klinkt het bij middenvelder Jens Heyvaert.

"De eerste helft was zeer gesloten met weinig doelkansen langs beide kanten. Het was daarom ook niet superslecht. Ik vond dat we goed georganiseerd stonden zoals we dat vooraf ook hadden besproken. Misschien hebben we toch iets te weinig gevoetbald en te weinig geprofiteerd van de ruimte die er toch wel was. Na de rust was het dan pure chaos en was de organisatie bij ons totaal zoek. We hadden het moeilijker en gaven ook meer kansen weg. Toch kwamen we dan op voorsprong met een doelpunt dat eigenlijk uit de lucht kwam vallen. Toen dacht ik dat we die wedstrijd winnend konden uitspelen. Maar opnieuw blijkt dat we die voorsprong niet kunnen vasthouden en dat we al even snel weer een tegendoelpunt slikken. We stonden compleet uit onze organisatie en dat blijft toch ons probleem. We kunnen blijkbaar niet tot het laatste fluitsignaal geconcentreerd blijven voetballen. Daar moeten we echt werk van maken. Nadien viel dan nog die lichte strafschop en dan wist je dat het moeilijk zou worden om nog iets te rapen."

Vooraf werd openlijk de vraag gesteld of Overijse wel klaar is voor het ander genre voetbal dat in het Oosten van het land gespeeld wordt. "Eigenlijk zouden we ons daar niet te veel moeten aan aanpassen," vindt Heyvaert.

"Het gaat er in de reeks inderdaad steviger aan toe en de ploegen spelen met meer duelkracht. Maar eigenlijk zouden wij daar niet in mee mogen gaan. Wij moeten gewoon iets meer ons eigen voetbalspel spelen en de ruimte die we toch krijgen benutten. We hebben heel wat goede voetballers en spelen ook beter voetbal. We gaan moeten leren om daar ons wapen van te maken en niet mee te gaan in dat stevige duelvoetbal. Anders kunnen we er beter meteen mee stoppen. We hebben het Petegem, dat ieder jaar toch meedoet voor de prijzen, 85 minuten moeilijk gemaakt. Ik kijk dan ook de eerste thuiswedstrijd tegen Sint-Eloois-Winkel met vertrouwen tegemoet."

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 11 nov 2018 Beginn 15:00
Olsa Brakel
Olsa Brakel
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
3:0

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 18 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Racing Club Gent
Racing Club Gent
-:-

Datum zo, 25 nov 2018 Beginn 15:00
RC Harelbeke
RC Harelbeke
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KFC Mandel United 11 23
2 Sint-Eloois-Winkel Sport 11 22
3 KOSC Wijgmaal 11 20
4 KFC Sparta Petegem 11 20
5 SCT Menen 11 19
6 KVK Westhoek 11 18
7 Racing Club Gent 11 16
8 TEMPO Overijse 11 15
9 KFC Eppegem 11 14
10 Olsa Brakel 11 13
11 KSK Ronse 11 12
12 RC Harelbeke 11 12
13 SK Londerzeel 11 12
14 KSC Dikkelvenne 11 11
15 Football Club Gullegem 11 8
16 Diegem Sport 11 8

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.