coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Nieuws

Vander Elst: "Je bent nooit klaar met Diegem"

dhh20 10 2018TempoOverijseGullegem 1312

Zondag krijgt Tempo Overijse Diegem Sport op bezoek in het Begijnhofstadion. Ondanks de rijke geschiedenis van beide ploegen in nationaal voetbal speelden de twee Brabantse clubs nog niet zo vaak tegen elkaar. De vorige confrontatie in competitieverband dateert al van drie jaar geleden.

Overijse begon toen als nieuwkomer in de toenmalige derde klasse met een duidelijke 3-0-zege tegen Diegem. Diegem zakte dat jaar een reeks, Overijse is sindsdien een vaste waarde in de tweede amateurklasse. Tempo-flankaanvaller Bjorn Vander Elst speelde zo goed als zijn volledige voetbalcarrière bij beide ploegen. "Klopt. Ik begon als 10-jarige bij Diegem en werd er op mijn zestiende al in de eerste ploeg gedropt. Ik heb er alle jeugdploegen doorlopen samen met Jan De Bouw. Daarna was ik drie seizoenen ploegmaat van ondermeer Pieter Jacobs in het eerste elftal. Na een paar jaar kwam ik dan bij Tempo terecht. Het wordt toch weer een prettig weerzien. Maar daarna is het bittere ernst", zegt Vander Elst.

"We kunnen Diegem maar beter niet onderschatten. Zijn hebben de punten dringend nodig en zullen zeker proberen om hier die punten te komen rapen. Diegem is ook zo een ploeg die altijd de voetballende oplossing zoekt. Ze hebben de juiste mentaliteit en vechten ook altijd tot het laatste fluitsignaal. Met Diegem ben je dus nooit klaar. We gaan dus allemaal zeer scherp moeten zijn. Het is aan ons om zondag het spel te maken en Diegem meteen bij de keel te grijpen. De laatste weken draait het erg goed bij ons en wij hoeven dan ook van niemand nog bang te zijn."

Overijse speelt sinds lang nog eens een thuiswedstrijd op zondagnamiddag wat in het verleden vaak niet succesvol leek. "Ach, dat is verleden tijd", lacht Vander Elst. "We hebben de afgelopen weken toch bewezen dat voetballen op zondag geen probleem vormt. Als we allemaal geconcentreerd en met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd beginnen is er geen probleem. We spelen thuis en dan moeten we altijd top zijn. Die drie punten blijven zondag wat mij betreft gewoon in het Begijnhofstadion."

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 11 nov 2018 Beginn 15:00
Olsa Brakel
Olsa Brakel
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
3:0

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 18 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Racing Club Gent
Racing Club Gent
-:-

Datum zo, 25 nov 2018 Beginn 15:00
RC Harelbeke
RC Harelbeke
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KFC Mandel United 11 23
2 Sint-Eloois-Winkel Sport 11 22
3 KOSC Wijgmaal 11 20
4 KFC Sparta Petegem 11 20
5 SCT Menen 11 19
6 KVK Westhoek 11 18
7 Racing Club Gent 11 16
8 TEMPO Overijse 11 15
9 KFC Eppegem 11 14
10 Olsa Brakel 11 13
11 KSK Ronse 11 12
12 RC Harelbeke 11 12
13 SK Londerzeel 11 12
14 KSC Dikkelvenne 11 11
15 Football Club Gullegem 11 8
16 Diegem Sport 11 8

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.