TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Overijse verliest van Mandel United

Geen derde overwinning op rij voor Tempo Overijse nadat het voor eigen volk met 0-2 de boot in ging tegen de nieuwe “gedeelde” leider Mandel United. Het veld lag er na dagenlang hevige regen bijzonder zwaar bij. Niet meteen een voordeel voor onze voetballende jongens. Mandel, ervaren en fysisch een pak sterker kende duidelijk minder moeite met de staat van het veld.

Overijse begon nochtans niet slecht aan de partij en probeerde de bezoekers naar de keel te grijpen. Borahsasar had in de openingsminuut al de eerste kans, maar de bezoekende doelman Laleman was bij de pinken. Vijf minuten later was Overijse opnieuw aan zet. Een vrije trap van Deflem werd door bezoeker Lorthois via zijn doelman Laleman tegen de dwarslat gekopt. Pech voor Overijse, Mandel kwam goed weg.

De bezoekers schakelden een versnelling hoger en Dhondt kreeg voor de bezoekers de mogelijkheid om de score te openen. De thuisverdediging hield toen nog stand. Maar nog voor het kwartier was het toch prijs voor Mandel. Beyens zette op links zijn rechtstreekse verdedig in de wind en bracht de bal via een tussenstation tot bij Clyncke. Hermans gaf hem iets te veel ruimte en Clyncke twijfelde niet. Hij schoot het leer onder De Boodt in de kortste hoek.

Mandel ging door op haar elan en De Boodt moest tot tweemaal toe ingrijpen. Bij een zeldzame aanval van Tempo tikte Laleman over. Aan de overkant geraakte de bal bij een hoekschop van  de bezoekers niet weg. Coppin profiteerde en legde na amper 35 minuten de eindstand al vast.

De tweede helft bracht weinig animo. Overijse wilde wel, maar voor echt gevaar kon het niet zorgen. De bezoekers waren nog dicht bij de 0-3 maar drongen verder niet aan. Mandel speelde rustig uit en pakte zo de drie punten.

Overijse is nog lang niet verlost van het degradatiespook en zal komende zondag opnieuw zwaar aan de bak moeten op Wijgmaal.

Opvallend: Tempo speelde het laatste kwartier met een erg jonge ploeg en had toen maar liefst 6 !! spelers uit de eigen jeugdwerking tussen de lijnen staan!

Tempo Overijse: De Boodt, Sarkic, N. Heyvaert, Vander Elst (61′ Waite), Deflem (74′ Verdoodt), Borahsasar, Claes, Delorge, Hermans, Taelemans, Coquelle (65′ Sibille)

Mandel United: Laleman, Mulliez, Bailly, Lorthois (86′ Van Marcke), Dhondt (83′ Debouver), Raes, Beyens, Tamsin, Clincke (80′ Seignez), Coppin, Pyck

Doelpunten: 12′ Clyncke (0-1), 35′ Coppin (0-2)

Geel: N. Heyvaert, Dhondt, Lorthois