coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Voorstelling nieuwkomers : Deel 1

DHH25072013-TempoOverijseERCH-0130Volgende week begint onze eerste ploeg aan de nieuwe competitie met een vernieuwde technische staf en met een aantal nieuwe spelers. De komende dagen stellen we er een paar aan jullie voor. Vandaag laten we Nicolas De Mol en Bjorn Vander Elst aan het woord.

DHH25072013-TempoOverijseERCH-0012We beginnen de voorstelling met de 22-jarige Nicolas De Mol. Nicolas strikte voor het eerst zijn voetbalschoenen bij KFC Herent. Nadien voetbalde hij even bij Lierse en trok dan naar OHL, waar hij het in 2010 schopte tot in de eerste ploeg. Nadien volgde Wijgmaal en vorig seizoen kwam De Mol voor KV Tienen uit. Dit seizoen begint hij aan een nieuw avontuur, bij Tempo Overijse.

"Het is via coach Tom De Cock dat ik de keuze voor Tempo Overijse heb gemaakt", zegt De Mol. "Ik ken Tom nog van bij de beloften bij OHL. Ik kom in een nieuwe club terecht, maar de aanpassing verliep zeer vlot. Er zijn bij Overijse al een aantal spelers die ik ken en dus is de kennismaking zeer vlot gegaan. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zit er nu bijna op. Het was een zware voorbereiding, maar alles is goed verlopen."

Nicolas is nog jong, maar heeft al een pak ervaring in hogere reeksen. Hij hoopt dan ook zijn steentje te kunnen bijdragen. "Ik hoop om alvast zoveel mogelijk aan de aftrap te komen, op positie 10. Ik wil mijn steentje bijdragen om er een mooi seizoen van te maken en om met de ploeg zo hoog mogelijk te eindigen in de rangschikking. 

DHH23072013-TEMPOOverijseRWDM-0107Bjorn Vander Elst wordt op 13 augustus 22 jaar. Hij is de zoon van Ludo, die jarenlang actief was bij VEM Tombeek. Bjorn speelde bij Bertem, Diegem en KVW Zaventem en koos nu dus voor Tempo Overijse. Hij werd aangetrokken om het vertrek van Dieter Charlier op te vangen. "Ik was heel opgetogen toen Tom De Cock me belde om voor Tempo Overijse te komen voetballen. De knoop werd dan ook zeer snel doorgehakt", zegt Bjorn. "Het feit dat mijn vader ook nog bij VEMT gespeeld heeft, heeft zeker ook een rol gespeeld. Hij kent de club."

"We hebben er een goede voorbereiding opzitten met een zege tegen RWDM. Ook in de andere oefenwedstrijden hebben we het er goed van afgebracht met goed voetbal. We zitten met een jonge spelersgroep, maar er is heel wat talent aanwezig. De kennismaking is heel goed verlopen en de groep hangt al goed aan elkaar", weet Bjorn.

"In de eerste plaats hoop ik dat we de komende weken nog wat mogen verder bekeren. Eens een bekerwedstrijd mogen spelen tegen een eersteklasser zou wel leuk zijn. Maar het belangrijkste blijft toch de competitie. Het is waar dat we een jonge groep zijn, maar iedereen heeft een sterke jeugdopleiding genoten bij bij clubs met naam en faam in het nationaal jeugdvoetbal."

"Het is nu aan mij om mij te tonen en dit jaar te bevestigen in een eerste ploeg", zegt Vander Elst. "De spitsen in stelling brengen en af en toe zelf eens een doelpuntje meepikken."

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 14 okt 2018 Beginn 15:00
KVK Westhoek
KVK Westhoek
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
0:3

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
-:-

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 7 15
2 KFC Mandel United 7 14
3 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
4 KVK Westhoek 7 12
5 KFC Sparta Petegem 7 12
6 KSK Ronse 7 11
7 SCT Menen 7 11
8 TEMPO Overijse 7 10
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 7 9
12 Football Club Gullegem 7 7
13 KSC Dikkelvenne 7 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.