coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Bart Roelands: "Een collectieve prestatie"

1234161 541509032571354 636736642 nOnze eerste ploeg heeft zondag clubgeschiedenis geschreven door RC Mechelen uit te schakelen in de beker van België. Nooit geraakte Overijse zo ver in de bekercompetitie en het mag zich nu opmaken voor een galamatch tegen een eersteklasser. Ondertussen blijven de superlatieven doorheen ons Begijnhofstadion gonzen. De manier waarop dit jonge team het gereputeerde RC Mechelen opzij zette, heeft God en klein Pierke verbaasd.

De gemiddelde leeftijd van de ploeg was 22,9 jaar. Doelpuntenmakers Bjorn Vander Elst en Wietse Vermeylen halen het gemiddelde nauwelijks of zelfs niet. Maar, jonge wolven hebben leiders nodig, al zijn kapitein Kaya Buyuk en de oudere garde zelf nog maar twintigers. Alleen Bart Roelands wordt deze week 32 jaar en is dus een uitzondering die de regel bevestigt. En laat die Bart Roelands nu ook nog een belangrijke architect te zijn van de zege tegen RC Mechelen. Zijn kilometerteller ontplofte tijdens de match en hij had in elke actie wel een voet hangen. Zijn rush zorgde trouwens voor de ultieme voorzet naar Bjorn Vander Elst die de veilige tweede treffer kon binnen knallen. De verdediger van Tempo Overijse bloost bij het horen van al dat moois aan zijn adres.

1237434 541509309237993 860150977 o“Ik geef toe, ik ben schuldig aan het feit dat de gemiddelde leeftijd stijgt als ik erbij loop”, lacht Roelands schuchter. “Ik vind het heel fijn dat iedereen mijn naam noemde bij de uitblinkers, maar dit was toch eerder een collectieve prestatie die we als speler individueel mogen inkaderen als een topmoment in onze carrière.  Ik wil er toch ook wijzen dat dit geen echte verrassing was voor ons. Uiteraard beschikt RC Mechelen over een pak meer maturiteit en talent binnen de rangen, maar we hadden ons plannetje toch klaar. En de richtlijnen van trainer Tom De Cock werden tot in de puntjes uitgevoerd. Vergeet toch niet dat we het moesten rooien zonder Janssens, Galeri, Ngangué en Wouters. Dat vraagt organisatie en concentratie. We hebben wat pionnen verschoven op ons schaakbord en RC Mechelen werd collectief perfect opgevangen. Ondertussen wordt nu al binnen de groep luidop gedroomd van RSC Anderlecht, Club Brugge en Standard, maar ook OHL ligt goed in de markt. Veel jonge spelers hebben een Leuvens verleden en ook hoofdsponsor Tegelconcept heeft grote belangen in beide clubs. Wie het ook wordt, dit moet echt een match worden die we nooit zullen vergeten."

"Nu gaan we ons eerst focussen op de competitiematch tegen Pepingen. We gaan niet beginnen zweven omdat we in de beker succesvol zijn. Vergeet niet dat de match tegen Ganshoren allesbehalve goed was en er dus veel werk aan de winkel is. De bekercampagne heeft bewezen dat we over een getalenteerde groep beschikken. Het is dus tijd om ook in de reguliere competitie resultaten te boeken."

Bron: Het Laatste Nieuws van 27/08/2013

Competitie '18-'19

Datum zo, 02 sept 2018 Beginn 15:00
KFC Sparta Petegem
KFC Sparta Petegem
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 08 sept 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Sint-Eloois-Winkel Sport
Sint-Eloois-Winkel Sport
-:-

Datum zo, 16 sept 2018 Beginn 15:00
KFC Eppegem
KFC Eppegem
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Oefenwedstrijden

Datum zo, 19 aug 2018 Beginn 15:00
Francs Borains
Francs Borains
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
2:0

 Begijnhofstadion Overijse Datum di, 21 aug 2018 Beginn 19:30
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KFC Houtvenne
KFC Houtvenne
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 Diegem Sport 0 0
1 Football Club Gullegem 0 0
1 KFC Eppegem 0 0
1 KFC Mandel United 0 0
1 KFC Sparta Petegem 0 0
1 KOSC Wijgmaal 0 0
1 KSC Dikkelvenne 0 0
1 KSK Ronse 0 0
1 KVK Westhoek 0 0
1 Olsa Brakel 0 0
1 Racing Club Gent 0 0
1 RC Harelbeke 0 0
1 SCT Menen 0 0
1 Sint-Eloois-Winkel Sport 0 0
1 SK Londerzeel 0 0
1 TEMPO Overijse 0 0

safe image

sportersbelevenmeer

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.