coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Bart Vanhoudt: "Het zal zeker geen lachertje worden"

Gisteren werd er in het bondsgebouw geloot voor de eindronde in vierde nationale. De dirigenten van Tempo Overijse waren na afloop best tevreden, want de club lootte driemaal het thuisvoordeel. Tempo Overijse speelt haar eerste wedstrijd zaterdagavond om 20 uur in het Begijnhofstadion tegen Aywaille uit reeks 4D. Bij winst speelt Overijse al zeker op 19 mei tegen KFC Izegem, de barragist uit derde klasse A. Indien Overijse ook deze match overleeft, mag het zich opmaken voor de finale van de eindronde in eigen huis.

"We zijn uitermate gelukkig met deze loting aangezien we telkens thuis mogen spelen", vertelde secretaris Geert Vanderstappen. "Er dreigde even een enorm organisatorisch probleem, want dit weekend staat ook ons internationaal duiveltjestoernooi op de agenda. We hebben een korte bespreking gehad met de secretaris van Aywaille en hebben hem voorgesteld om op zaterdagavond te spelen. Aywaille heeft nadien vrij snel bevestigd om de match vast te leggen op zaterdag. We gaan dus zeker niet klagen. Aywaille wordt alvast een zware tegenstander, maar ik denk dat we genoeg troeven in handen hebben om deze eerste ronde binnen te halen."

Dat geloof in eigen kunnen werd gisterenavond nog versterkt op de avondtraining door de trainer en zijn spelers. "We hebben de jongste twee seizoenen nog maar driemaal in eigen huis verloren", klinkt het ferm bij coach Vanhoudt. "Dat kan al wel tellen als referentiepunt. Ik heb ondertussen al enkele beelden van Aywaille gezien op het internet. Ik vond al drie beeldverslagen op youtube en meteen werd duidelijk dat dit geen lachertje wordt. Het lijkt me een sterk geheel dat fysiek en technisch goed in elkaar steekt."

"Ik ben zeer tevreden met het belangrijke feit  dat we op zaterdagavond kunnen spelen. Dat is ook ons favoriet moment om te voetballen en op dat ogenblik heeft het veld nog niet te fel geleden onder de vele matchen van het duivelstoernooi. Achteraf gezien is en blijft het toch een ongelooflijk verhaal dat we op dit niveau nog mogen en kunnen meedoen. Als je de competitie start met 2 op 15, dan speel je normaal het hele jaar tegen degradatie. Deze ploeg knokte zich terug naar de hoogste top en klopte leider Londerzeel tijdens zijn kampioenenmatch in eigen huis. Dat zegt heel veel over de sterkte van deze groep spelers."

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
1:0

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 04 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Diegem Sport
Diegem Sport
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KFC Mandel United 8 17
2 KOSC Wijgmaal 7 15
3 KFC Sparta Petegem 8 15
4 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
5 TEMPO Overijse 8 13
6 KVK Westhoek 7 12
7 SCT Menen 8 12
8 KSK Ronse 8 11
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 8 9
12 KSC Dikkelvenne 8 8
13 Football Club Gullegem 8 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.