coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Laurens Melotte: "Bedankt supporters! Tot zondag in Dilbeek!"

Kapitein Laurens MelotteOverijse is stilaan ontwaakt uit een enorme feestroes na de kwalificatie in de historische wedstrijd tegen FC Luik. Historisch omdat deze zege werd behaald in een letterlijke vuurhaard met de hooligans van Luik als pyromanen. Het Begijnhofstadion was al meermaals het strijdtoneel waarin de bezoekende supporters een hoofdrol speelden. Clubs zoals RC Mechelen en Berchem kwamen in het recente verleden ook met vele honderden afgezakt naar Overijse, maar telkens verliep alles in een geweldige sfeer. Ditmaal was het jammer genoeg helemaal anders. De spelers, de supporters en al wat los en vast hing, moest het ontgelden bij al dat zinloos geweld van de Luikenaars.

Wat er zondag gebeurde in Overijse was ontoelaatbaar en dient zwaar bestraft te worden door de bondsinstanties. Jammer voor FC Luik dat dit jaar zijn 120ste verjaardag viert. Stamnummer vier verdient veel beter dan dit schorem amokmakers. Bij Tempo Overijse kunnen ze alleen maar puin ruimen, maar dat doen ze wel met een grote glimlach op het gelaat. Alle ellende te spijt, heeft de jonge fusieclub zijn arrogante tegenstander vakkundig opgevangen en afgemaakt.

Kapitein Laurens Melotte voelt een etmaal na de match eindelijk de adrenaline wegvloeien, maar de pret kon niet op."Ik ben zo ongelooflijk trots op onze prestatie", straalt Melotte. "We zijn op sportief vlak altijd kalm gebleven en hebben hen weinig vrijheid gegeven. We bleven altijd ons spel opdringen en prikte geregeld een kans. Met Stijn Francis hebben we een speler in de rangen die een perfecte vrije trap kan nemen. Dat heeft hij zondag nog maar eens bewezen. Hij trapte de bal fenomenaal in de kortste hoek zonder dat iemand maar even het leer kon rakken. Het was ongelooflijk knap geplaatst en meteen ook het bewijs dat men bij Luik veel te nerveus acteerde. Als ze hun lesje hadden geleerd, dan wisten ze toch dat Stijn een expert is in vrije trappen? En dan moet je als technische staf ook weten dat stilstaande fases vaak een wedstrijd zoals deze beslissen. In aanvallend opzicht waren ze ook vrij steriel. Ze probeerden het vooral met hoge ballen voor doel, maar Sergei Deweerdt heerste in zijn rechthoek. Alleen dus jammer van al die miserie met die hooligans."

"Ik moet eerlijk zeggen dat de meeste jongens echt een gevoel van onveiligheid hadden. Heb je gezien wat onze bank moest verduren? We zijn constant uitgemaakt, bespuwd en kregen aanstekers, bier en andere projectielen naar het hoofd geslingerd. Ik was persoonlijk ook zeer ongerust over mijn familie. Mijn grootvader is vaak aanwezig op de wedstrijd, net zoals bijvoorbeeld mijn verloofde. Ik heb hen toch vaak gezocht in die massa om te kijken dat het met hen nog goed ging. Jeroen Hellemans heeft in zijn carrière al heel wat meegemaakt en hij vertelde me dat dit wel het ergste was. Ik kan ook niet begrijpen dat de autoriteiten deze match volledig hebben genegeerd. Elke ordedienst weet toch onderhand wel dat FC Luik een rotreputatie heeft qua voetbalgeweld. De spelers van Luik verwittigden ons dat er kerels bij waren die in Luik een stadionverbod hadden en toch waren zij aanwezig in Overijse. Dat is gewoon onaanvaardbaar!"

"Op het einde zijn wij echter de verdiende winnaars en dat is het enige dat telt. Nu wacht ons de aartsmoeilijke verplaatsing naar Dilbeek. Het vertrouwen in eigen kunnen is echter sinds zondag alleen maar groter geworden!"

"Ik wil ook in naam van onze ploeg alvast onze trouwe supporters en jeugdspelers bedanken voor hun steun, zeker in die heksenketel tegen FC Luik. Ik wil iedereen ook vragen om ons te blijven steunen. We gaan jullie allemaal nodig hebben volgende week zondag in Dilbeek. We zouden het ongelooflijk fijn vinden als jullie ons daar kunnen komen aanmoedigen en ondersteunen. Dilbeek is een sterke tegenstander, maar wij zijn altijd met meer: de ploeg en zijn supporters: sportief één! Tot zondag!"

abonnementen

Croky Cup 2017

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 20 aug 2017 Beginn 19:30
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KFC Sparta Petegem
KFC Sparta Petegem
-:-

Oefenwedstrijden

 Begijnhofstadion Overijse Datum di, 22 aug 2017 Beginn 19:30
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
RWDM
RWDM
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 FC Turnhout 0 0
1 Hoogstraten VV 0 0
1 K Bocholter VV 0 0
1 K. Sporting Hasselt 0 0
1 KFC Duffel 0 0
1 KFC Sint-Lenaarts 0 0
1 KFC Zwarte Leeuw 0 0
1 KOSC Wijgmaal 0 0
1 KVK Tienen 0 0
1 KVV Vosselaar 0 0
1 R. Cappellen FC 0 0
1 RC Hades 0 0
1 SC City Pirates 0 0
1 Spouwen-Mopertingen 0 0
1 TEMPO Overijse 0 0
1 Thes Sport 0 0

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

FootPASS2014 4STER

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.