coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Eerste ploeg krijgt deksel op de neus

Stijn Francis ontgoocheld"Wie zijn kansen niet benut, krijgt vaak het deksel op de neus", is een geschreven voetbalwet die we zaterdagavond aan de lijve hebben ondervonden. Onze ploeg creëerde talloze kansen, maar niemand kreeg het leer tegen de netten. Diep in de tweede helft verzilverde Willebroek zijn enige kans wel. Londo Dieudonne schoot van ver binnen. Een pijnlijk verlies voor onze troepen dat ook nog Kevin Taelemans zag uitvallen met twee gebroken tenen.

Axel Vergeylen was geschorst voor de partij tegen zijn ex-ploeg Willebroek. Zijn plaats werd ingenomen door Mike Michiels maar voor de rest bleef de ploeg hetzelfde. Al in de eerste minuut kon Tempo op voorsprong komen nadat Davy Van Gestel in de zestien neergehaald werd door Coly Badiane. De scheidsrechter legde na aangeven van zijn lijnrechter de bal op de stip, maar Stijn Francis trapte de strapschop echter op de dwarslat. Een uniek kans ging verloren om meteen op voorsprong te komen.

De kansen stapelden zich daarna op maar niemand die tot scoren kwam. Vooral de bezoekende doelman Alan Wolfaert speelde daarin een hoofdrol. Hij belette onze spitsen meermaals het scoren. Na 4 minuten kwam hij goed tussenbeide op een schot van Valgaerts, tien minuten later hield hij de netten schoon nadat Davy Van Gestel alleen voor zijn doel verscheen.

In de 22ste werd Van Gestel opnieuw diepgestuurd en verscheen hij opnieuw in het strafschopgebied. Onze jonge spits werd opnieuw duidelijk foutief gestopt door Tim Nicot, maar deze keer namen de scheidsrechters hun verantwoordelijkheid niet.

We noteerden in de eerste helft nog drie grote kansen van onze jongens die niet werden benut. Een trap van Jennart werd gestopt door doelman Wolfaert en een kopbal van Van Gestel ging nipt over. Maar de beste kans was er voor Simon Valgaerts die na balverlies van Willebroek alleen op doelman Wolfaert afging. Valgaerts wou de bal langs Wolfaert in doel trappen, maar de bezoekende doelman had zijn plannetje door.

Na de rust kregen we hetzelfde éénrichtingsvoetbal en was het vooral Tempo dat de beste kansen kon afdwingen. Trainer Vanhoudt haalde Kaya Buyuk naar de kant en bracht met Dieter Charlier nog extra scorend vermogen in de ploeg. Deze liet zich meteen opmerken. Na een paar knappe acties bediende hij Dimitry Delmotte die zich op links doorzette. Vanuit een scherpe hoek strandde zijn schot op de paal en ging deze via de rug van doelman Wolfaert in hoekschop.

Twee minuten later was het opnieuw doelman Wolfaert die tot tweemaal toe de meubelen moest redden. Eerst duwde hij een knap schot van Valgaerts over doel, na de hoekschop die volgde had hij een knappe reflex in huis op een kopbal van Stijn Francis. Het zat onze ploeg duidelijk niet mee tegen Willebroek.

Maar wie in voetbal de kansen niet kan benutten, krijgt vaak het deksel op de neus. Met nog een kwartier te gaan kreeg onze ploeg een koude douche te verwerken. Via een snelle counter scoorde Dieudonne Londo met een afstandsschot de 0-1.

Onze ploeg ging nadien resoluut opzoek naar de gelijkmaker, maar ook nu wou het scoren niet lukken. Een pijnlijke nederlaag voor onze eerste ploeg. Bovendien zagen we Kevin Taelemans uitvallen nadat hij getrakteerd werd op een karatetrap op zijn linkervoet. Naar alle waarschijnlijkheid brak onze verdediger daarbij zijn linker dikke teen.

Doelpunt: 73' Dieudonne Londo (0-1)

Tempo Overijse: Tom Verelst, Kevin Taelemans (76' Tom Taelemans), Mike Michiels, Kaya Buyuk (60' Dieter Charlier), Kevin Jennart, Stijn Francis, Davy Van Gestel, Simon Valgaerts, Dimitry Delmotte, Laurens Melotte, David Pannis

Willebroek-Meerhof: Alan Wolfaert, Geert Dewilde (14' Ian Vernimmen), Tim Nicot, Huseyin Yabingi, Dieudonne Londo (83' Dennis De Backer), Coly Badiane, Bayram Cil, Michael Van Ransbeeck, Omer Hakzimana, Johan Yangassa, Yama Sharifi

Geel: Kaya Buyuk, Coly Badiane, Michael Van Ransbeeck, Yama Sharifi, Ian Vernimmen

(Foto's: www.sportfotos.be)

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 11 nov 2018 Beginn 15:00
Olsa Brakel
Olsa Brakel
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
3:0

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 18 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Racing Club Gent
Racing Club Gent
-:-

Datum zo, 25 nov 2018 Beginn 15:00
RC Harelbeke
RC Harelbeke
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KFC Mandel United 11 23
2 Sint-Eloois-Winkel Sport 11 22
3 KOSC Wijgmaal 11 20
4 KFC Sparta Petegem 11 20
5 SCT Menen 11 19
6 KVK Westhoek 11 18
7 Racing Club Gent 11 16
8 TEMPO Overijse 11 15
9 KFC Eppegem 11 14
10 Olsa Brakel 11 13
11 KSK Ronse 11 12
12 RC Harelbeke 11 12
13 SK Londerzeel 11 12
14 KSC Dikkelvenne 11 11
15 Football Club Gullegem 11 8
16 Diegem Sport 11 8

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.