coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

De Boodt: "Ploeg bulkt van enthousiasme en wilskracht"

dhh7 01 17TempoRupelBoom 0809

Als koning winter het toelaat trekt onze eerste ploeg zondag naar leider Berchem Sport. De legendarische club is gewaarschuwd, want Overijse heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Vorig weekend vocht het als een leeuw tegen een sterk Rupel Boom en tegen scheidsrechter Bury die al voor de derde maal dit lopend seizoen het Begijnhofstadion over zich heen kreeg. Tempo Overijse lijkt eindelijk onder stoom geraakt of is dit maar een illusie?

“Absoluut niet, de ploeg bulkt van enthousiasme en wilskracht”, klinkt het fors bij doelman Dries De Boodt. “In december kwam al die ommekeer en dat resulteerde nog in een zege op Grimbergen. Iedereen beseft onze plaats in het klassement niet evenredig is met het talent waarover we beschikken. Pas op, het liep vorig weekend nog te vaak fout bij individuele acties, maar daar werken we aan. Het vuur brandt opnieuw en ik hoop dat we nu eens een reeks kunnen neerzetten op basis van ons kunnen. De tweede helft van het seizoen is nog lang en Overijse kan deze competitie nog veel kleur geven. Ik besef uiteraard dat we waarschijnlijk niet gaan meedoen voor de hoofdprijzen, maar we kunnen de toppers alvast nog eens goed pijn doen en de titelstrijd dynamiteren. Dat zou zo fijn zijn voor iedereen die Overijse een warm hart toewenst. Ik hoop vooral dat we de mensen die aan ons begonnen te twijfelen opnieuw kunnen overtuigen om naar het stadion te komen. En ondertussen rijden we zondag met open vizier en een rugzak vol overgave naar Berchem.”

Beide clubs hebben in het verleden al knappe onderlinge matchen voorgelegd. De uitzege van Overijse van vorig jaar blijft een juweeltje. Ook de verstandhouding tussen de beide supporterskernen is verbazingwekkend goed. “Dat klopt, maar onze vrienden hoeven zich geen illusies te maken. Wij zijn niet van plan om cadeaus uit te delen. Ik weet dat er veel sympathie voor elkaar aanwezig is op beide tribunes en dat zal zeker voor een geweldige sfeer zorgen in die tempel waar zoveel geschiedenis werd geschreven. Als we echter naar ons beste niveau kunnen stijgen, zijn we zonder enige twijfel bekwaam om van iedereen te winnen. Onze thuismatch ging al de mist in terwijl we vorig seizoen 4 op 6 pakten tegen hen. Dat betekent dat er geen terugweg is en dat we die schade moeten goedmaken en wees er maar van overtuigd dat we klaar zijn voor de strijd. De eerste ronde was een miskleun, maar nu geldt een nieuwe regel: Le nouveau Tempo est arrivé! Ik denk dat Berchem niet echt uitkijkt naar de komst van dit nieuwe Overijse.”

Bron: Het Laatste Nieuws - Luc Decoster

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.