coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Charlier: "Berchem verdiende winnaar"

dhh7 01 17TempoRupelBoom 0647

Tempo Overijse is er vorig weekend niet in geslaagd om leider Berchem pijn te doen. Wilskracht, moed en enthousiasme konden niet optornen tegen het brok graniet dat Berchem is geworden. "De leider was beter en heeft verdiend gewonnen", analyseert een doodeerlijke Dieter Charlier.

"We zijn met veel energie naar Berchem afgereisd in de wetenschap dat we daar zeker iets gingen rapen. Het bleek echter al heel snel dat we voor een aartsmoeilijke opdracht stonden. Berchem is de jongste weken uitgegroeid tot een echte topper. Ze ontwikkelden een zeer hoog tempo, al gaven we weinig kansen weg voor de rust. We waren zelfs niet kansloos, want we konden zelf wel even dreigen. Jammer genoeg viel net voor de pauze een vermijdbare goal. Dat veranderde het hele scenario van de tweede helft, want druk zetten betekende meteen ook ruimte creëren voor de tegenstander."

Berchem overklaste Overijse in die tweede periode. Doelman Dries De Boodt behoedde zijn ploeg van een afstraffing, maar moest dan toch een tweede treffer toestaan.

"Wat we ook probeerden, het heeft niet mogen zijn. We hebben dit Berchem geen pijn kunnen doen. Dat is geen oneer, want ik denk dat we verloren hebben van de nieuwe kampioen."

Charlier wil niet te lang blijven stilstaan bij de verloren wedstrijd, want deze week straat alles in teken van de thuismatch tegen rode lantaarn Woluwe-Zaventem. "Niettegenstaande het verlies, hebben we geen mentale tik gekregen. Sport is hard, maar soms ook doodeerlijk. Berchem was gewoon beter, maar zaterdag is het aan ons om zeker drie punten te pakken. Woluwe-Zaventem zit nog zeker met de 1-8 tijdens de heenronde in de maag, maar dat mag ons niet tegenhouden in onze opzet om deze match te winnen. Met alle respect voor de tegenstander, maar wij kunnen hier een belangrijke stap zetten naar een beter positionering in de rangschikking en dat gaan we niet laten liggen. Met die druk kunnen we zeker leven. Ik hoop alvast dat ik tegen mijn ex-club iets kan laten zien. De conditie is goed, al vind ik dat mijn spelpeil nog beter kan. Een boost is dus zeker welkom tijdens de komende opdrachten", getuigt Charlier kordaat.

Oefenwedstrijden

 Complex Kapelstraat Datum wo, 26 juli 2017 Beginn 19:30
ERC Hoeilaart
ERC Hoeilaart
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum wo, 02 aug 2017 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KOVC Sterrebeek
KOVC Sterrebeek
-:-

 Gemeentelijk Sportstadion Datum wo, 09 aug 2017 Beginn 20:00
Diegem Sport
Diegem Sport
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 FC Turnhout 0 0
1 Hoogstraten VV 0 0
1 K Bocholter VV 0 0
1 K. Sporting Hasselt 0 0
1 KFC Duffel 0 0
1 KFC Sint-Lenaarts 0 0
1 KFC Zwarte Leeuw 0 0
1 KOSC Wijgmaal 0 0
1 KVK Tienen 0 0
1 KVV Vosselaar 0 0
1 R. Cappellen FC 0 0
1 RC Hades 0 0
1 SC City Pirates 0 0
1 Spouwen-Mopertingen 0 0
1 TEMPO Overijse 0 0
1 Thes Sport 0 0

zomerstage2

Tempo Overijse op Instagram

Tempozoekttalent

FootPASS2014 4STER

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.