coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Charlier: "Berchem verdiende winnaar"

dhh7 01 17TempoRupelBoom 0647

Tempo Overijse is er vorig weekend niet in geslaagd om leider Berchem pijn te doen. Wilskracht, moed en enthousiasme konden niet optornen tegen het brok graniet dat Berchem is geworden. "De leider was beter en heeft verdiend gewonnen", analyseert een doodeerlijke Dieter Charlier.

"We zijn met veel energie naar Berchem afgereisd in de wetenschap dat we daar zeker iets gingen rapen. Het bleek echter al heel snel dat we voor een aartsmoeilijke opdracht stonden. Berchem is de jongste weken uitgegroeid tot een echte topper. Ze ontwikkelden een zeer hoog tempo, al gaven we weinig kansen weg voor de rust. We waren zelfs niet kansloos, want we konden zelf wel even dreigen. Jammer genoeg viel net voor de pauze een vermijdbare goal. Dat veranderde het hele scenario van de tweede helft, want druk zetten betekende meteen ook ruimte creëren voor de tegenstander."

Berchem overklaste Overijse in die tweede periode. Doelman Dries De Boodt behoedde zijn ploeg van een afstraffing, maar moest dan toch een tweede treffer toestaan.

"Wat we ook probeerden, het heeft niet mogen zijn. We hebben dit Berchem geen pijn kunnen doen. Dat is geen oneer, want ik denk dat we verloren hebben van de nieuwe kampioen."

Charlier wil niet te lang blijven stilstaan bij de verloren wedstrijd, want deze week straat alles in teken van de thuismatch tegen rode lantaarn Woluwe-Zaventem. "Niettegenstaande het verlies, hebben we geen mentale tik gekregen. Sport is hard, maar soms ook doodeerlijk. Berchem was gewoon beter, maar zaterdag is het aan ons om zeker drie punten te pakken. Woluwe-Zaventem zit nog zeker met de 1-8 tijdens de heenronde in de maag, maar dat mag ons niet tegenhouden in onze opzet om deze match te winnen. Met alle respect voor de tegenstander, maar wij kunnen hier een belangrijke stap zetten naar een beter positionering in de rangschikking en dat gaan we niet laten liggen. Met die druk kunnen we zeker leven. Ik hoop alvast dat ik tegen mijn ex-club iets kan laten zien. De conditie is goed, al vind ik dat mijn spelpeil nog beter kan. Een boost is dus zeker welkom tijdens de komende opdrachten", getuigt Charlier kordaat.

Kalender 2de Amateurs B

Competitie '17-'18

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 18 nov 2017 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KFC Duffel
KFC Duffel
3:0

Datum zo, 26 nov 2017 Beginn 14:30
K Bocholter VV
K Bocholter VV
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 02 dec 2017 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Hoogstraten VV
Hoogstraten VV
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 12 23
2 RC Hades 12 22
3 KVV Vosselaar 12 22
4 Spouwen-Mopertingen 12 22
5 KFC Duffel 12 18
6 K Bocholter VV 12 18
7 KOSC Wijgmaal 12 17
8 KVK Tienen 12 16
9 SC City Pirates 12 16
10 TEMPO Overijse 12 16
11 R. Cappellen FC 12 15
12 Hoogstraten VV 12 15
13 FC Turnhout 12 14
14 KFC Zwarte Leeuw 12 12
15 K. Sporting Hasselt 12 10
16 KFC Sint-Lenaarts 12 7

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.