coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Vander Elst: "Meer zat er niet in"

dhh28 01 17TempoOverijseKVWZaventem 0346

De derby tegen KVW Zaventem heeft voor een zure oprisping gezorgd binnen de spelersgroep van Tempo Overijse. Niemand twijfelde aan de goede afloop, maar de rode lantaarn beet ferm van zich af. Het werd uiteindelijk 2-2 waarbij de gelijkmaker in de toegevoegde tijd werd gescoord. Bjorn Vander Elst doet het relaas van een sportief avontuur dat uiteindelijk bijna in een nachtmerrie eindigde.

“Niets wees nochtans in de richting van een moeilijke avond”, zegt de doodeerlijke Vander Elst. “De voorbereiding tijdens de afgelopen week verliep opperbest en ook tijdens de opwarming zat alles snor. Iedereen voelde zich sterk en we bulkten van zelfvertrouwen. Ik vond zelfs dat we goed aan de match zijn begonnen, maar dan sputterde de motor opeens. Zaventem kwam in de match en kon zelfs een dom doelpunt scoren na een weggevertje. Nadien viel de motor tot aan de rust stil.”

dhh28 01 17TempoOverijseKVWZaventem 0297Na de pauze eiste Vander Elst zelf de hoofdrol op. Hij knalde een bal tegen de paal en kreeg in de slotseconden rood nadat hij een late uitval foutief afstopte. “Die bal op de paal kwam er rond de 50ste minuut. De break had ons goed gedaan en we zaten sterk in de match. Indien mijn kans in het doel was verdwenen, waren we zonder enige overdrijving over Zaventem gerold als een pletwals. Maar de bal ging niet binnen en dat heeft ons opnieuw mentaal een schok gegeven. Gelukkig slepen we nog een puntje uit de brand, want meer zat er zeker niet in. Als je zelfs ziet dat ik nog rood kreeg bij een late uitbraak van de tegenstander en dat onze keeper De Boodt nog twee mirakels uit zijn handschoenen toverde, dan moeten we nederig blijven en zeker geen poeha maken rond het punt.”

Tempo Overijse kon nochtans enkele valabele excuses inroepen, want de ploeg wordt momenteel geteisterd door gekwetsten en geschorsten. “Tja, we moeten het inderdaad momenteel vaak hebben van de flitsen van onze youngster Andries Claes. Ook ons systeem waarbij de flanken optimaal worden benut valt uit elkaar door de talrijke afwezigen. Het ziet er volgend weekend tegen Bocholt ook niet goed uit want Buyuk en Bergiers kregen hun derde gele kaart en zijn dus ook geschorst.”

Ondertussen is de geruchtenmolen rond Vander Elst op toerental geraakt. De graaggeziene middenvelder heeft aanbiedingen en denkt aan een eventueel vertrek.

“Alles ligt nog open. Ik praat eerstdaags met voorzitter Vercarre over een verlengd verblijf in Overijse, maar ik heb hem gezegd dat er mogelijkheden bestaan dat ik hogerop kan. Ik ben Overijse echter oneindig dankbaar voor de kansen die ik hier altijd kreeg. Ik wil eerst met de voorzitter praten alvorens ik een beslissing neem en hij zal ook de eerste zijn aan wie ik mijn beslissing bekend maak.”

Bron: Het Laatste Nieuws - Luc Decoster / Foto's: Hans Deveuster

Kalender 2de Amateurs B

barbecueP4

Competitie '16-'17

Datum zo, 26 mrt 2017 Beginn 15:00
RC Hades
RC Hades
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
3:1

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 01 apr 2017 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
R. Cappellen FC
R. Cappellen FC
-:-

Datum zo, 09 apr 2017 Beginn 15:00
KOSC Wijgmaal
KOSC Wijgmaal
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 26 60
2 K. Berchem Sport 26 56
3 Spouwen-Mopertingen 26 44
4 K. Rupel Boom 26 43
5 K Bocholter VV 26 40
6 KOSC Wijgmaal 26 38
7 SK Londerzeel 26 35
8 Hoogstraten VV 26 34
9 KFC Zwarte Leeuw 26 34
10 R. Cappellen FC 26 32
11 KFC Duffel 26 31
12 RC Hades 26 31
13 TEMPO Overijse 26 30
14 KSC Grimbergen 26 25
15 KVK Tienen 26 23
16 KVW Zaventem 26 19

Paasstage2017

Tempo Overijse op Instagram

Tempozoekttalent

FootPASS2014 4STER

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.