coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Vander Elst: "Meer zat er niet in"

dhh28 01 17TempoOverijseKVWZaventem 0346

De derby tegen KVW Zaventem heeft voor een zure oprisping gezorgd binnen de spelersgroep van Tempo Overijse. Niemand twijfelde aan de goede afloop, maar de rode lantaarn beet ferm van zich af. Het werd uiteindelijk 2-2 waarbij de gelijkmaker in de toegevoegde tijd werd gescoord. Bjorn Vander Elst doet het relaas van een sportief avontuur dat uiteindelijk bijna in een nachtmerrie eindigde.

“Niets wees nochtans in de richting van een moeilijke avond”, zegt de doodeerlijke Vander Elst. “De voorbereiding tijdens de afgelopen week verliep opperbest en ook tijdens de opwarming zat alles snor. Iedereen voelde zich sterk en we bulkten van zelfvertrouwen. Ik vond zelfs dat we goed aan de match zijn begonnen, maar dan sputterde de motor opeens. Zaventem kwam in de match en kon zelfs een dom doelpunt scoren na een weggevertje. Nadien viel de motor tot aan de rust stil.”

dhh28 01 17TempoOverijseKVWZaventem 0297Na de pauze eiste Vander Elst zelf de hoofdrol op. Hij knalde een bal tegen de paal en kreeg in de slotseconden rood nadat hij een late uitval foutief afstopte. “Die bal op de paal kwam er rond de 50ste minuut. De break had ons goed gedaan en we zaten sterk in de match. Indien mijn kans in het doel was verdwenen, waren we zonder enige overdrijving over Zaventem gerold als een pletwals. Maar de bal ging niet binnen en dat heeft ons opnieuw mentaal een schok gegeven. Gelukkig slepen we nog een puntje uit de brand, want meer zat er zeker niet in. Als je zelfs ziet dat ik nog rood kreeg bij een late uitbraak van de tegenstander en dat onze keeper De Boodt nog twee mirakels uit zijn handschoenen toverde, dan moeten we nederig blijven en zeker geen poeha maken rond het punt.”

Tempo Overijse kon nochtans enkele valabele excuses inroepen, want de ploeg wordt momenteel geteisterd door gekwetsten en geschorsten. “Tja, we moeten het inderdaad momenteel vaak hebben van de flitsen van onze youngster Andries Claes. Ook ons systeem waarbij de flanken optimaal worden benut valt uit elkaar door de talrijke afwezigen. Het ziet er volgend weekend tegen Bocholt ook niet goed uit want Buyuk en Bergiers kregen hun derde gele kaart en zijn dus ook geschorst.”

Ondertussen is de geruchtenmolen rond Vander Elst op toerental geraakt. De graaggeziene middenvelder heeft aanbiedingen en denkt aan een eventueel vertrek.

“Alles ligt nog open. Ik praat eerstdaags met voorzitter Vercarre over een verlengd verblijf in Overijse, maar ik heb hem gezegd dat er mogelijkheden bestaan dat ik hogerop kan. Ik ben Overijse echter oneindig dankbaar voor de kansen die ik hier altijd kreeg. Ik wil eerst met de voorzitter praten alvorens ik een beslissing neem en hij zal ook de eerste zijn aan wie ik mijn beslissing bekend maak.”

Bron: Het Laatste Nieuws - Luc Decoster / Foto's: Hans Deveuster

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.