coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Benazzi: "Wedstrijd goed aangevat"

dhh18 03 17TempoOverijseDuffel 0318

Tempo Overijse deed zaterdagavond wat het moest doen. Duffel werd met 2-0 opzijgezet, waardoor de drie punten in Overijse bleven. Anthony Benazzi wist voor het eerst sinds lang nog eens het net te vinden.

Overijse speelde een volwassen wedstrijd. Benazzi toonde wat hij kan bijbrengen in de aanval en maakte het de verdediging van Duffel knap lastig. De aanvaller bracht de thuisploeg ook al vroeg op voorsprong. Na de pauze maakte de ingevallen Janssens er 2-0 van en Duffel had geen reactie in huis. Overijse doet zo een goede zaak in operatie redding. Het staat na 25 speeldagen op de elfde plaats met 30 punten.

"Ik vind dat we de wedstrijd goed hebben aangevat", blikt doelpuntmaker Anthony Benazzi terug op de overwinning tegen Duffel. "We hebben aardig wat kansen gekregen. De 1-0-ruststand was dan ook verdiend. Je voelde dat het vertrouwen in de groep de afgelopen weken gegroeid was en dat uitte zich op het veld. Zo legden we meer goesting aan de dag en was onze spelintelligentie aanwezig."

dhh18 03 17TempoOverijseDuffel 0546"Het deed uiteraard deugd om de netten nog eens te kunnen doen trillen en vooral ook om de drie punten te pakken. Na de pauze kregen we nog heel veel kansen. Gelukkig lukte het ons toch om er 2-0 van te maken en zo de zege te veilig te stellen."

De 24-jarige Benazzi zit nog maar aan vier competitiedoelpunten dit seizoen. Zijn vorige treffer dateerde al van 15 oktober tegen Thes. "Het klopt dat het al heel lang geleden was. De goal van zaterdag was dan ook belangrijk voor het vertrouwen. Ik heb nu een vrije rol in de aanval, wat betekent dat ik niet altijd voor doel ben. Ik was wel tevreden van mijn wedstrijd tegen Duffel en voel me ook steeds beter. Zelfs al heb ik dit seizoen niet veel gescoord, toch weet ik dat met het werk dat ik deed mijn ploegmaats hielp."

Ook volgend seizoen zal Benazzi te bewonderen zijn in Overijse. "Ik heb inderdaad mijn akkoord gegeven. Ik zit hier goed en er zit veel kwaliteit in de groep. Hopelijk zitten we volgend seizoen wel in een betere sportieve situatie. We moeten hoger staan. Momenteel bekijken we het dit seizoen nog wedstrijd per wedstrijd en we moeten ons zo verzekeren van het behoud", besluit Benazzi.

Bron: Het Laatste Nieuws - Dries Charlier / Foto's: Hans Deveuster

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.