coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Taelemans: "Onze deur niet openzetten"

dhh1 04 17TempoOverijseCappellen 0397

Tempo Overijse trekt morgen naar Tienen. Beide ploegen zitten nog in de problemen, al hoopt mijn bij Overijse daar in de derby eindelijk komaf mee te maken.

De 3-0 nederlaag tegen Wijmaal in de vorge wedstrijd kwam hard aan bij Tempo Overijse. De laatste uitwinst dateert trouwens al van voor nieuwjaar en dat belooft dus niet veel goeds voor de belangrijke match op Tienen.
"Het klopt dat we buitenshuis nog geen punten hebben gepakt na nieuwjaar", zegt verdediger Kevin Taelemans. "Het blijft voor ons ook een vraagteken waarom we nu thuis wel winnen, maar er op verplaatsing niets van bakken. Die nederlaag in Wijgmaal kwam hard aan bij de ploeg, maar door onze situatie zijn we daar niet lang blijven bij stil staan. We hebben de draad meteen terug opgepikt en zijn opnieuw hard aan het werk gegaan om de twee resterende wedstrijden toch nog iets te kunnen rapen. We moeten nog minstens 1 puntje hebben om matematisch zeker te zijn dat we geen barrage moeten spelen."
Overijse doet er dus best aan om dat puntje te pakken, want wat als Grimbergen en Duffel een 6 op 6 halen? "Daar werd niet echt over gesproken binnen de groep, maar ik denk wel dat iedereen er zich van bewust is. We hebben de spelersgroep om dit tot een goed einde te brengen en dat moeten we dan ook maar doen. Het is aan ons om zondag te bewijzen dat we wel degelijk nog kunnen winnen op verplaatsing. Hoe we dat moeten doen, zal de trainer ons wel duidelijk maken. Tienen heeft niet genoeg aan een puntje en zal er alles aan doen om te winnen. Ik verwacht dan ook een zeer open wedstrijd met een zeer aanvallend Tienen. Het is volgens mij dan niet aan ons om zelf in de aanval te trekken, maar eerder in de omschakeling Tienen pijn te doen. Dat zit echter niet in onze genen. Wij willen altijd aanvallend voetballen om dan zo snel mogelijk dat doelpuntje te maken. Maar ik vrees dat ons dat zondag wel eens zuur zou kunnen opbreken. Als we zelf onze deur open zetten, dan denk ik dat we er een paar om de oren zullen krijgen. In princiepe hebben we met een puntje genoeg om ook volgend jaar in deze reeks te voetballen. Laten we dat punt eerst verdedigen en toeslaan op het gepaste moment", zegt Taelemans.

Kalender 2de Amateurs B

Competitie '17-'18

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 21 okt 2017 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
R. Cappellen FC
R. Cappellen FC
-:-

Datum za, 28 okt 2017 Beginn 20:00
Thes Sport
Thes Sport
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 05 nov 2017 Beginn 14:30
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Spouwen-Mopertingen
Spouwen-Mopertingen
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 KVV Vosselaar 7 16
2 Spouwen-Mopertingen 7 16
3 Thes Sport 7 15
4 KOSC Wijgmaal 7 15
5 KVK Tienen 7 15
6 RC Hades 7 12
7 R. Cappellen FC 7 11
8 K Bocholter VV 7 10
9 KFC Duffel 7 8
10 SC City Pirates 7 8
11 K. Sporting Hasselt 7 7
12 TEMPO Overijse 7 6
13 KFC Zwarte Leeuw 7 5
14 Hoogstraten VV 7 5
15 FC Turnhout 7 5
16 KFC Sint-Lenaarts 7 4

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

FootPASS2014 4STER

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.