coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Vleminckx: "Het vertrouwen is groot"

dhh20 08 17TempoOverijseSpartaPetegem 0455

Tempo Overijse neemt het vanavond op tegen Durbuy in de 5de ronde van de Beker van België. De laatste horde zeg maar vooraleer je in de pot met eersteklassers terecht komt. Verdediger Tim Vleminckx heeft er alvast vertrouwen in dat dat zal lukken.

"De kwalificatie voor de vijfe ronde heeft aan een zijden draadje gehangen vorige week, maar als je na een 0-2 achterstand toch nog kan terugkomen en de kwalificatie kan afdwingen, dan schept dat vertrouwen", zegt Vleminckx.

"In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wil je altijd zo ver mogelijk geraken in die beker om toch wedstrijden van niveau en met inzet te kunnen spelen. Maar nu we zo dicht staan bij een confrontatie met een eerste klasser, zijn we er echt op gebrand om vanavond te winnen. Zo een affiche tegen een eersteklasser is altijd interressant voor de club, de supporters en ons als spelers. We hebben dan de kans om onze club en onszelf eens extra in de kijker te zetten. Het vertrouwen in de groep is groot. De kwalificatie zou dan ook nog voor een extra boost kunnen zorgen voor de start van de competitie volgende week."
Vleminckx ruilde na 6 seizoenen het Antwerpse Bornem voor Tempo Overijse en voelt zich al vrij goed ingeburgerd. "Het heeft wel wat moeite gekost om me aan te integreren in het begin. Dat is ook vrij normaal als je 6 seizoenen voor dezelfde club hebt gespoeeld. Ik was het niet meer gewoon om mij te integreren in een nieuwe club. Dat is nu toch vrij goed gelukt en dat zal zich de komende weken nog verder zetten. Overijse heeft een goede structuur waar goed gewerkt word binnen de ploeg en de club. Het zijn hier ook allemaal zeer vriendelijke mensen en de club heeft ambitie. Ik heb me de overstap zeker nog niet beklaagd en ben er van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

Overijse staat ook op 1 week van de competitiestart waar dit seizoen veel van verwacht wordt. "Het klopt dat de voorzitter de lat vrij hoog heeft gelegd, maar dat mag wel. We moeten altijd omhoog kijken. Als ik zie wat voor kwaliteit er op Overijse rondloopt dan moeten we altijd de ambitie hebben om vooraan te eindigen dit seizoen. Ik denk dan ook dat die linkerkolom zeker in onze mogelijkheden ligt."

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.