coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Vercarre: "Winnen is zondag belangrijk"

dhh4 08 17PloegvoorstellingTempoOverijse 0018

Tempo Overijse trekt morgen met een magere 2 op 9 op zak naar Tienen, dat beter aan de competitie is begonnen. Vorig seizoen verloor Overijse met 2-1 in de suikerstad op de voorlaatste speeldag nadat het 0-1 voorkwam. Sindsdien lijkt er niet veel veranderd want ook dit seizoen kan de ploeg geen voorsprong vasthouden.

Overijse hield grote kuis in de spelersgroep en zocht spelers waarmee je naar de oorlog kan trekken. Maar toch wil het maar niet lukken om een wedstrijd te winnen en daar zijn volgens voorzitter Roger Vercarre verschillende redenen voor.

"Dat we nog maar 2 op 9 hebben is veel te weinig voor de spelersgroep die we hebben. Dit is iets wat ik niet had verwacht. Maar allereerst wil ik toch stellen dat we de afgelopen drie wedstrijden toch meer kansen hebben gecreëerd dan de tegenstander. We komen ook op vorsprong, maar kunnen het dan niet afmaken. Dat ligt volgens mij aan de combinatie van een aantal factoren. Ten eerste stel ik vast dat de ploeg te weinig maturiteit heeft om een echt blok te vormen en alles af te sluiten. Men moet kunnen zeggen dat er niemand meer doorkomt en dat ontbreekt de groep. Die tactiek, die ik in andere ploegen zie, beheren we blijkbaar nog niet. Maar er is natuurlijk ook het niet afwerken van de kansen. Maken we bij een voorsprong toch dat ene doelpuntje meer, dan kan de wedstrijd gespeeld zijn. En dan zijn er natuurlijk nog de individuele foutjes die cash betaald worden. Dat is iets wat er absoluut uit moet", zegt Vercarre.

"Aan de mentaliteit van de ploeg ligt het zeker niet. Er wordt met enthousiasme en geestdrift gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat het wel eens zal keren. Als je zoveel kansen krijgt per wedstrijd dan moet het wel eens lukken. Als we naar omhoog willen kijken dan wordt winnen op Tienen wel zeer belangrijk nu. Het seizoen is wel nog lang en ik verwacht niet dat we daar onderaan gaan blijven staan. Voor het einde van dit kalenderjaar moeten we wel beslissen of we een licentie voor eerste amateurklasse gaan aanvragen of niet. Met een 2 op 9 is er nog geen man overboord, maar winnen zondag is wel belangrijk."

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 22 sept 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KSK Ronse
KSK Ronse
2:2

Datum za, 29 sept 2018 Beginn 19:30
KFC Mandel United
KFC Mandel United
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 06 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KOSC Wijgmaal
KOSC Wijgmaal
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 4 12
2 KFC Eppegem 4 10
3 SCT Menen 4 8
4 KFC Sparta Petegem 4 8
5 KFC Mandel United 4 8
6 KVK Westhoek 4 6
7 Racing Club Gent 4 5
8 KSK Ronse 4 5
9 Sint-Eloois-Winkel Sport 4 4
10 Olsa Brakel 4 4
11 TEMPO Overijse 4 4
12 Football Club Gullegem 4 4
13 KSC Dikkelvenne 4 4
14 RC Harelbeke 4 3
15 SK Londerzeel 4 2
16 Diegem Sport 4 0

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.