coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Heyvaert: "Geen schrik hebben van Thes"

dhh26 08 17TempoOverijseDurbuy 0486

Tempo Overijse trekt vanavond naar Thes Sport, volgens sommigen de uitgesproken titelkandidaat in de reeks. Bovendien wordt de ploeg er sinds dit seizoen getraind door Bart Vanhoudt, nog steeds een clubicoon van Tempo Overijse. Sinds Vanhoudt bij Overijse vertrok, heeft Tempo in 6 confrontaties nog maar éénmaal kunnen winnen van haar ex-coach. En dat is al van het seizoen 2013-2014 geleden.

Het zal middenvelder Jens Heyvaert een zorg wezen. “Het is en blijft voetbal met een spelletje 11 tegen 11. Thes Sport is geen Real Madrid of Barcelona hé. Waarom zouden we daar dan schrik van hebben”, vraagt Heyvaert zich af.

“Thes Sport is voor mij wel een onbekende ploeg en weet niet goed wat ervan te verwachten. Maar dat het niet gemakkelijk zal worden is wel duidelijk. Ze hebben een goede ploeg en draaien niet voor niets mee voorin. Maar dat maakt eigenlijk onze rekening niet. Als we al iets geleerd hebben dit seizoen is dat in deze reeks alles mogelijk is. Dus nogmaals, we mogen geen schrik hebben van Thes. De overwinning van vorige week was daarom ook belangrijk. We kunnen nu toch de wedstrijd aanvangen met gezonde stress. We zullen wel goed voorbereid aan de aftrap komen en proberen er het maximale uit te halen. De nieuwe trainer heeft ons gewezen op onze taken en verantwoordelijkheden en als iedereen die afspraken naleeft moet er wel iets kunnen inzitten”, zegt Heyvaert.

“We hebben deze week opnieuw goed getraind en de sfeer is heel goed in de groep. De trainerswissel heeft misschien wel voor een schokeffect gezorgd en ons allemaal wakker geschud. Want we moeten daar eerlijk in zijn, ook wij hebben schuld aan de slechte resultaten. Afgelopen zaterdag was het ook al wat zichtbaar met een iets andere tactiek en ik denk dat de nieuwe coach daarop gaat verder bouwen. Alleen jammer dan Benazzi opnieuw geblesseerd is, maar dan is het aan andere jongens om op te staan.”

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.