coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Andries Claes: "Hebben 2 punten verloren"

dhh5 11 17TempoOverijseSpouwenMopertingen 0693

Tempo Overijse kon zondag niet winnen van Spouwen-Mopertingen. Ondanks het lichte overwicht moest Overijse knokken tot de slotminuut om een puntje uit de brand te slepen. Eén van de uitblinkers was ongetwijfeld ons jeugdproduct Andries Claes, die op zijn favoriete plek mocht spelen.

“Ik heb lange tijd op de flank gespeeld, maar vandaag mocht ik opnieuw op mijn geliefde “10” spelen. Het was eerst wat zoeken, maar we hebben mekaar vrij snel gevonden en vanaf dan ging het alleen maar beter. Ik denk dat ik vandaag, vooral in de tweede helft dan, één van mijn betere wedstrijden bij Tempo heb gespeeld. De coach denkt ook dat die positie voor mij het best is, dus hoop ik daar ook de komende wedstrijden te kunnen spelen.”

dhh5 11 17TempoOverijseSpouwenMopertingen 1067Heel even zag Claes zijn goede wedstrijd bekroond met een doelpunt, tot de scheidsrechter op aangeven van zijn assistent het doelpunt tot ieders verbazing afkeurde. “Er is een afvallende bal, ik neem hem aan en schiet op doel”, legt Claes uit. “De bal gaat mooi binnen zonder dat iemand die nog aanraakt en toch wordt het doelpunt afgekeurd. De scheidsrechter vond dat er spelers in de lijn van de keeper stonden, maar voor mij is dat voor 100 procent  een geldig doelpunt.”

“Spouwen heeft in de tweede helft één kans gehad en daar scoren zij dan op, op een inworp van ons dan nog. Dat was echt zuur en dat moet er echt uit. We hebben ook vandaag weer de kansen gehad om op voorsprong te kunnen komen en dan is het wel zuur om zo weer een doelpunt te slikken. We hebben nu 4 op 9 en hebben toch een vrij goede partij gespeeld. De aanpak van de trainer begint zijn vruchten af te werpen, al hadden we hier vandaag zeker die wedstrijd moeten winnen op basis van ons geleverde spel. Ik vind dus dat we eerder 2 punten verloren hebben dan 1 gewonnen.”

Ook kapitein Taelemans vond dat er meer in zat. “Eigenlijk verliezen we twee punten, maar als je 5 minuten voor het einde nog 0-1 achter staat dan moet je wel spreken van een gewonnen punt. We zeten goed in de wedstrijd en gaven ook heel weinig weg. We hebben toch wel wat kansen gehad en dan is het jammer dat we in het begin van de partij die kansen niet afmaken. Anders winnen we hier zeker zonder in de problemen te komen.”

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 22 sept 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KSK Ronse
KSK Ronse
2:2

Datum za, 29 sept 2018 Beginn 19:30
KFC Mandel United
KFC Mandel United
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 06 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KOSC Wijgmaal
KOSC Wijgmaal
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 4 12
2 KFC Eppegem 4 10
3 SCT Menen 4 8
4 KFC Sparta Petegem 4 8
5 KFC Mandel United 4 8
6 KVK Westhoek 4 6
7 Racing Club Gent 4 5
8 KSK Ronse 4 5
9 Sint-Eloois-Winkel Sport 4 4
10 Olsa Brakel 4 4
11 TEMPO Overijse 4 4
12 Football Club Gullegem 4 4
13 KSC Dikkelvenne 4 4
14 RC Harelbeke 4 3
15 SK Londerzeel 4 2
16 Diegem Sport 4 0

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.