coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Vercarre: "Werk dag en nacht aan volgend seizoen"

dhh19 07 17TrainingTempoOverijse 034

Onze eerste ploeg trekt zondag naar Vosselaar, waar we in de heenronde een duidelijke 0-5 pandoering van om de oren kreeg. Het was toen de aanzet voor het ontslag van Ewen Verheyden als coach. Maar de ploeg is in niets meer te vergelijken met het onsamenhangend geheel van toen en dus belust onze ploeg op revanche.

"Al zal dat toch niet gemakkelijk zijn", steekt voorzitter Roger Vercarre van wal. "Taelemans is geschorst en drie van onze verdedigers liggen in de lappenmand. Hopelijk kunnen we Delorge recuperen om de schade te beperken. Ik had Vosselaar liever geconfronteerd met een volledig fitte ploeg en dan zou er wel een soort revanche hebben ingezeten. Maar nu zal dat niet gemakkelijk worden. Vosselaar is een heel goede ploeg en heeft in eigen huis nog maar weinig steken laten vallen."

"Na die zware thuisnederlaag hebben we gekozen voor een nieuwe trainer. Met Kris Goris kozen we een voor Overijse onbekende trainer. Maar de wissel heeft toch al zijn vruchten afgeworpen. Kris heeft een meer realistische kijk op voetbal, zonder dat we daarom meer verdedigend spelen. Hij bracht ook meer discipline in de ploeg en wees iedereen op zijn taak. Er is nu ook meer respect voor het uitvoeren van die taken", ziet Roger.

"Jammer dat die goede resultaten er niet van in het begin van het seizoen waren. We hadden dan misschien wel een licentie aangevraagd voor de hoogste amateurklasse. De voorwaarden om naar eerste amateur te promoveren zijn immers niet van de poes. Ik begrijp dat je op vlak van accommodatie inorde moet zijn. Maar dat je een aantal spelers moet hebben die deeltijds sportbeoefenaar zijn, vind ik niet stroken met de term "amateur"."

De voorzitter van Overijse draait ondertussen overuren. "Ik werk haast dag en nacht aan de ploeg voor volgend seizoen. Heel wat spelers blijven en met sommigen zijn er de komende dagen nog gesprekken. Uiteraard zoeken we ook naar een paar nieuwkomers en ik hoop daarover de komende weken uitsluitsel te kunnen geven. Bedoeling is om een competitieve ploeg samen te stellen die in staat moet zijn om volgend seizoen wel die stap te kunnen zetten naar de eerste amateurklasse. Als alles dan meezit zullen we wel overwegen een licentie aan te vragen."

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 14 okt 2018 Beginn 15:00
KVK Westhoek
KVK Westhoek
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
0:3

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
-:-

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 7 15
2 KFC Mandel United 7 14
3 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
4 KVK Westhoek 7 12
5 KFC Sparta Petegem 7 12
6 KSK Ronse 7 11
7 SCT Menen 7 11
8 TEMPO Overijse 7 10
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 7 9
12 Football Club Gullegem 7 7
13 KSC Dikkelvenne 7 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.