coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Vercarre: "Werk dag en nacht aan volgend seizoen"

dhh19 07 17TrainingTempoOverijse 034

Onze eerste ploeg trekt zondag naar Vosselaar, waar we in de heenronde een duidelijke 0-5 pandoering van om de oren kreeg. Het was toen de aanzet voor het ontslag van Ewen Verheyden als coach. Maar de ploeg is in niets meer te vergelijken met het onsamenhangend geheel van toen en dus belust onze ploeg op revanche.

"Al zal dat toch niet gemakkelijk zijn", steekt voorzitter Roger Vercarre van wal. "Taelemans is geschorst en drie van onze verdedigers liggen in de lappenmand. Hopelijk kunnen we Delorge recuperen om de schade te beperken. Ik had Vosselaar liever geconfronteerd met een volledig fitte ploeg en dan zou er wel een soort revanche hebben ingezeten. Maar nu zal dat niet gemakkelijk worden. Vosselaar is een heel goede ploeg en heeft in eigen huis nog maar weinig steken laten vallen."

"Na die zware thuisnederlaag hebben we gekozen voor een nieuwe trainer. Met Kris Goris kozen we een voor Overijse onbekende trainer. Maar de wissel heeft toch al zijn vruchten afgeworpen. Kris heeft een meer realistische kijk op voetbal, zonder dat we daarom meer verdedigend spelen. Hij bracht ook meer discipline in de ploeg en wees iedereen op zijn taak. Er is nu ook meer respect voor het uitvoeren van die taken", ziet Roger.

"Jammer dat die goede resultaten er niet van in het begin van het seizoen waren. We hadden dan misschien wel een licentie aangevraagd voor de hoogste amateurklasse. De voorwaarden om naar eerste amateur te promoveren zijn immers niet van de poes. Ik begrijp dat je op vlak van accommodatie inorde moet zijn. Maar dat je een aantal spelers moet hebben die deeltijds sportbeoefenaar zijn, vind ik niet stroken met de term "amateur"."

De voorzitter van Overijse draait ondertussen overuren. "Ik werk haast dag en nacht aan de ploeg voor volgend seizoen. Heel wat spelers blijven en met sommigen zijn er de komende dagen nog gesprekken. Uiteraard zoeken we ook naar een paar nieuwkomers en ik hoop daarover de komende weken uitsluitsel te kunnen geven. Bedoeling is om een competitieve ploeg samen te stellen die in staat moet zijn om volgend seizoen wel die stap te kunnen zetten naar de eerste amateurklasse. Als alles dan meezit zullen we wel overwegen een licentie aan te vragen."

Croky Cup 2018

Oefenwedstrijden

Datum di, 14 aug 2018 Beginn 19:00
Thes Sport
Thes Sport
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
4:2

Datum zo, 19 aug 2018 Beginn 15:00
Francs Borains
Francs Borains
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum di, 21 aug 2018 Beginn 19:30
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KFC Houtvenne
KFC Houtvenne
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 Diegem Sport 0 0
1 Football Club Gullegem 0 0
1 KFC Eppegem 0 0
1 KFC Mandel United 0 0
1 KFC Sparta Petegem 0 0
1 KOSC Wijgmaal 0 0
1 KSC Dikkelvenne 0 0
1 KSK Ronse 0 0
1 KVK Westhoek 0 0
1 Olsa Brakel 0 0
1 Racing Club Gent 0 0
1 RC Harelbeke 0 0
1 SCT Menen 0 0
1 Sint-Eloois-Winkel Sport 0 0
1 SK Londerzeel 0 0
1 TEMPO Overijse 0 0

safe image

sportersbelevenmeer

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.