coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Kevin Taelemans: “Plezant om kapitein te zijn van dit Tempo”

dhh13 01 18TempoOverijseWijgmaal 0244

Tempo Overijse blijft dus in de winning mood. Tegen Cappellen zorgde Delogu in de allerlaatste minuut voor de vijfde opeenvolgende zege. “Al was dat toch een beetje gevleid”, zegt kapitein Kevin Taelemans eerlijk.

“Als we eerlijk moeten zijn, dan was een gelijkspel een correctere weergave geweest van de partij. Maar we zitten nu éénmaal in die “winning mood” en dan heb je in het voetbal ook vaak het geluk aan je zijde. De eerste helft was voor ons. We komen op voorsprong en controleerden de partij. We hadden zelfs de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na de rust kregen we het moeilijk en kwam Cappellen langszij. Dat we het dan toch nog afmaken in het slot toont nog maar eens hoe sterk we bezig zijn.”

“Het is echt een plezier om kapitein te zijn van dit Overijse. Iedereen pakt de wedstrijden zeer serieus op en voert zijn taken perfect uit. Van basisspelers tot invallers, ze werken allemaal keihard. Vorige week was ik geschorst tegen Vosselaar en als je dan ziet hoe de ploeg daar de zege pakte, dan zeg ik “chapeau”.“

Doordat de club geen licentie heeft aangevraagd voor de eerste amateurklasse zit promotie er niet in en valt er eigenlijk niets meer te winnen voor Overijse. “Toch heerst er nog een gezonde ambitie in de ploeg om zo hoog mogelijk te eindigen in de rangschikking”, zegt Taelemans. “We bekijken het van week tot week en proberen nog zoveel mogelijk punten te pakken. We hebben inderdaad niets meer te winnen, maar ook niets meer te verliezen. Toch is het nog altijd leuker om een seizoen af te sluiten in de top vijf dan pakweg op de twaalfde plaats. Er staan nog zeven wedstrijden op de kalender en die willen we allemaal goed afwerken.”

Met Thes Sport komt zaterdag de leider naar het Begijnhofstadion. Het is de ploeg van ex-coach Bart Vanhoudt. “Ik gun hem absoluut de titel, maar hij en zijn ploeg zullen er bijzonder hard voor moeten werken willen ze iets komen rapen. Voor mijn part blijven de drie punten zaterdag gewoon in Overijse”, lacht Taelemans.

Taelemans heeft ondertussen ook bevestigd dat hij bij Overijse blijft. “Ik ben hier graag en het feit dat ook mijn broer naar Tempo komt heeft zeker geholpen om bij te tekenen.

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 14 okt 2018 Beginn 15:00
KVK Westhoek
KVK Westhoek
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
0:3

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
-:-

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 7 15
2 KFC Mandel United 7 14
3 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
4 KVK Westhoek 7 12
5 KFC Sparta Petegem 7 12
6 KSK Ronse 7 11
7 SCT Menen 7 11
8 TEMPO Overijse 7 10
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 7 9
12 Football Club Gullegem 7 7
13 KSC Dikkelvenne 7 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.