coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

De Boodt: "Ingeslagen weg verderzetten"

dhh10 03 18TempoOverijseThesSport 0115

De ontgoocheling na de zure nederlaag tegen leider Thes is bij Overijse al lang doorgespoeld. Veel tijd om te piekeren hadden de spelers sowieso niet, want zondag wacht al een nieuwe topper op het veld van Spouwen. Volgens doelman Dries De Boodt één van de moeilijkste verplaatsingen.

"We zijn niet te lang blijven stilstaan na de verloren topper tegen Thes. Daar was ook geen reden voor", zegt De Boodt. "We kunnen onszelf niets verwijten. We moeten vooral onthouden dat we de evenknie waren van de leider en ook zelf een kans hadden om te winnen. De overwinning was misschien wel niet gestolen, maar we hadden evengoed minstens een punt verdiend. Wat de scheidsrechter bezielde weet ik niet, maar ook ik kon duidelijk zien dat Coquelle de bal in het aangezicht kreeg en niet op de arm. De scheidsrechter had beter even overleg gepleegd met zijn grensrechter in plaats van meteen naar de stip te wijzen. Maar goed, wij hebben vertrouwen geput uit die partij en getoond dat we heel wat stappen vooruit hebben gezet ten opzichte van het begin van het seizoen. Dat moeten we nu tegen Spouwen bevestigen."

"Ik vind het alvast één van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen. Ze spelen op kunstgras en dat is altijd in hun voordeel. Al is en blijft Spouwen natuurlijk een goede ploeg. Ik verwacht wel een leuke wedstrijd met een aanvallende thuisploeg. Zij zullen de rol vooraan niet willen lossen en volop voor die overwinning willen gaan. We weten dus waar we zondag voor staan. Dat we drie basisspelers moeten missen door schorsing mag voor ons geen excuus zijn. We hebben in onze brede kern genoeg kwaliteit om dat op te vangen. Spreutels is er opnieuw bij en Delogu heeft al laten zien dat hij er staat. De weg die we nu hebben ingeslagen, moeten we gewoon verderzetten."

Ondertussen heeft de Overijsese doelman ook heuglijk nieuws te melden. Op sociale media kondigde De Boodt aan dat hij vader wordt. "Dat is inderdaad heuglijk nieuws waar we enorm naar uitkijken. We weten al dat het een jongen wordt, dus de opvolging is al verzekerd", lacht De Boodt.

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
1:0

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 04 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Diegem Sport
Diegem Sport
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KFC Mandel United 8 17
2 KOSC Wijgmaal 7 15
3 KFC Sparta Petegem 8 15
4 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
5 TEMPO Overijse 8 13
6 KVK Westhoek 7 12
7 SCT Menen 8 12
8 KSK Ronse 8 11
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 8 9
12 KSC Dikkelvenne 8 8
13 Football Club Gullegem 8 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.