coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Vander Elst: "Het wordt een nieuw avontuur"

dhh25 07 18OHRHuldenbergTempoOverijse 120

Tempo Overijse begint morgen aan een nieuw avontuur in de A-reeks van de tweede amateurklasse. Geen Antwerpse en Limburgse verplaatsingen meer. Voortaan wordt naar het Oosten van het land getrokken met een paar verre verplaatsingen naar de Westhoek en Vlaamse ardennen.

"Het wordt voor ons inderdaad één groot avontuur", zegt aanvaller Bjorn Vander Elst. "Buiten de Brabantse clubs, weet ik van de Oost- en West-Vlaamse ploegen niet veel. De eerste wedstrijden zullen moeten uitwijzen of we hun spel aankunnen."

De voorbereiding van Overijse was ook niet meteen om naar huis over te schrijven met heel wat slechte resultaten en de vroegtijdige uitschakeling in de beker van België.
"Het klopt dat onze voorbereiding minder was dan de vorige seizoenen. Toen waren we al vrij vroeg in vorm, nu komt die vorm blijkbaar wat later. Maar in voetbal kan het snel gaan en hangt het vaak van details af", weet Vander Elst.

"Morgen zullen we wel meteen bij de les moeten zijn, want Sparta Petegem is een stevige ploeg. Dat hebben we vorig jaar tijdens de bekercampagne al gezien. Het is een echte vriendengroep die blijkbaar al vele jaren samen speelt. De ploeg is een stevig blok dat moeilijk te ontwrichten zal zijn. Toch zullen we van onze eigen sterkte moeten uitgaan en zullen we ons niet aanpassen aan de tegenstander. We hebben trouwens al bewezen dat we dan op ons sterkst zijn. We hebben er wel vertrouwen in. Ons middenveld is zeer goed met heel wat talent. Als we daar de slag kunnen winnen met een mannetje meer, denk ik dat het goed zit. Ikzelf zal eerder weer een vrije rol krijgen rond de spits en hem van de nodige aanvoer moeten voorzien. Door een paar blessures wordt het wel afwachten hoe onze verdediging eruit zal zien, maar met Delorge hebben we daar wel een plan B."

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
1:0

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 04 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Diegem Sport
Diegem Sport
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KFC Mandel United 8 17
2 KOSC Wijgmaal 7 15
3 KFC Sparta Petegem 8 15
4 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
5 TEMPO Overijse 8 13
6 KVK Westhoek 7 12
7 SCT Menen 8 12
8 KSK Ronse 8 11
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 8 9
12 KSC Dikkelvenne 8 8
13 Football Club Gullegem 8 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.