coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Dimitri Delorge: “We maken het onszelf moeilijk”

dhh16 09 18EppegemTempoOverijse 0087

Tempo Overijse keerde met een kleine kater terug uit Eppegem. De nederlaag was niet ingecalculeerd en kwam zwaar aan. “En dat hebben we enkel aan ons eigen te danken”, klinkt het bij onze kapitein Dimitri Delorge.

“We waren nochtans zeer goed aan de wedstrijd begonnen en speelde het eerste halfuur een sterke wedstrijd. Maar die lijn konden we weeral niet doortrekken. Het was een beetje hetzelfde verhaal zoals op Petegem. Het uitvallen van Daimy deed ons ook niet goed, want hij zat heel goed in de wedstrijd. Eppegem voerde dan wat aanpassingen door op het veld, waardoor wij minder ruimte kregen. We kwamen onder druk en gaven een paar kansen weg.”

“Na de rust was dan nog alles mogelijk. Je voelde zo dat wie eerst zou scoren, wel eens de wedstrijd zou winnen. Maar opnieuw kwamen wij slecht uit de kleedkamer. De coach had wat tactische aanpassingen gedaan, maar die richtlijnen werden niet correct uitgevoerd. We bleven in onze ruit voetballen en dat brak ons zuur op. Na de 1-0 hadden we wel nog wat kansen om gelijk te komen, maar op die lange ballen van Eppegem hadden we geen verhaal.

We wilden het soms ook te veel forceren en moeilijke dingen gaan doen in plaats van eerst terug dat blok te zetten en er voetballend uit te komen. De laatste twintig minuten namen we dan ook nog eens risico’s door met drie achteraan te spelen. Met het gekende resultaat. En dat hebben we enkel en alleen aan ons eigen te danken. We hebben het na de rust niet goed opgelost.”

“Blijkbaar ligt ook het spelen op een kleiner veld en dan nog eens op zondagnamiddag ons niet”, sakkert Delorge. “We blijven nu achter met 3 op 9 en is het zaterdag weer van moeten. Het seizoen is nog lang, maar we moeten opletten dat we niet dezelfde weg opgaan als vorig seizoen. Toen wisselden we hoogtepunten af met dieptepunten. We kunnen op ons groot veld wel iets meer en zeker tegen een ploeg die mee wil voetballen. Maar als we bovenaan willen meedraaien dan moeten we iedere week top zijn en ook op verplaatsing punten beginnen nemen. Want zo maken we het onszelf wel heel moeilijk en zal het weer een grijs seizoen worden.”

 

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
-:-

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 04 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Diegem Sport
Diegem Sport
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 7 15
2 KFC Mandel United 7 14
3 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
4 KVK Westhoek 7 12
5 KFC Sparta Petegem 7 12
6 KSK Ronse 7 11
7 SCT Menen 7 11
8 TEMPO Overijse 7 10
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 7 9
12 Football Club Gullegem 7 7
13 KSC Dikkelvenne 7 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.