coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Van Remoortel: "Moeten vooral naar onszelf kijken"

dhh22 09 18TempoOverijseSkRonse 1055

Tempo Overijse gaf zaterdag in blessuretijd nog een 2-0-voorsprong uit handen. Verdediger Jannes Van Remoortel had zich zijn competitiedebuut wel anders voorgesteld.

"We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en hadden de tegenstander tot in detail bestudeerd. We hebben in de eerste helft perfect uitgevoerd wat we hadden vooropgesteld. We lieten de bal goed rondgaan van voet tot voet op een perfecte natte grasmat. Het ging echt snel en de tegenstander kon op bepaalde momenten niet goed volgen. We zeiden dan tijdens de rust dat we ondanks de goeie 2-0-uitgangspositie nog niet gewonnen waren. We wisten dat Ronse alles op alles zou zetten om die aansluitingstreffer te maken en ons die 3-0 niet te laten scoren. Ik denk dat wij dan nog de beste kansen krijgen om die 3-0 toch te maken, maar 2 à 3 keer net die scherpte missen vooraan. Maar dan krijgen we in het slot toch nog onbegrijpelijk het deksel op de neus", zucht Van Remoortel.

"Zoiets mag nooit gebeuren. Je hebt de zege vast tot aan de 89ste minuut, maar dan nog twee doelpunten slikken op een paar minuten mag echt niet gebeuren op dit niveau. We gaven tot dan ook echt geen kansen weg. Alles stond goed, vaak de lijn ook goed gezet waardoor de aanvallers van Ronse vaak net wel buitenspel liepen. Ik begrijp het ook niet goed wat er in het slot precies gebeurd is. Was het concentratieverlies of het missen van Sarkic die geblesseerd was uitgevallen? Ik weet het niet. Maar dat mag echt geen excuus zijn. We weten wat onze taken waren en wat van ons verwacht werd. Het is aan ons om die taken dan ook uit te voeren en dat was in die laatste vijf minuten duidelijk niet meer het geval."

"Hadden we hier vandaag de drie punten gepakt, konden we terug naar boven kijken. Maar nu is dat niet het geval en blijven we steken op de elfde plaats. Dat betekent dat we nu een paar overwinningen op rij nodig hebben om terug naar boven te kunnen kijken."

"Onze aanvallers valt vandaag niets te verwijten. Misschien kon het iets scherper in de afwerking, maar niet alleen bij de aanvallers. Ook anderen hebben vandaag kansen gehad. We moeten nu niet met een vinger naar iemand wijzen, we moeten vooral naar onszelf kijken. We moeten ons afvragen wat we de laatste vijf minuten fout hebben gedaan, want voor de rest liep er weinig fout", besluit Van Remoortel.

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
-:-

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 04 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Diegem Sport
Diegem Sport
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 7 15
2 KFC Mandel United 7 14
3 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
4 KVK Westhoek 7 12
5 KFC Sparta Petegem 7 12
6 KSK Ronse 7 11
7 SCT Menen 7 11
8 TEMPO Overijse 7 10
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 7 9
12 Football Club Gullegem 7 7
13 KSC Dikkelvenne 7 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.