coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Ngangué: "We hadden kunnen winnen"

dhh20 10 2018TempoOverijseGullegem 1041

Tempo Overijse kon niet winnen bij Menen en ziet zo een 12 op 12 aan haar neus voorbijgaan. André Ngangue mocht sinds lang nog eens starten in de basis, maar kon zijn stempel vooral na de rust niet drukken.

"Tijdens de laatste training op zaterdag vernam ik dat ik zou starten tegen Menen. Ik was toch een beetje verrast, maar natuurlijk wel zeer blij. Hakim is gekwetst en dan voelt het toch goed dat ik het vertrouwen heb gekregen. Ik lag aan de basis van het openingsdoelpunt en lanceerde Bjorn die de assist gaf aan Andries. Jammergenoeg konden we die voorsprong niet vasthouden in de eerste helft. We geven een beetje domweg een strafschop weg. We waren daar veel te nonchalant. In zo een situaties merk je toch dat we ervaring missen achteraan. Indien iemand die bal gewoon wegtrapt dan moet de fout niet gemaakt worden", zegt Ngangué.

"Hetzelfde verhaal bij die tweede trafschop die ook wel zeer licht werd toegekend. Opnieuw laten we ons daar vangen en fluit de scheidsrechter wel snel voor een tweede penalty. Het was wel goed dat wij dan snel toch weer die gelijkmaker konden maken. De overwinning zat er zeker in, want in het slot moesten ook wij een strafschop krijgen. Maar de scheidsrechter floot hier vreemdgenoeg een duidelijke fout niet. We waren zeker de best voetballende ploeg en hadden ook de beste kansen. Buiten die twee strafschoppen heeft Menen niet echt uitgespeelde kansen bij elkaar gevoetbald. Voor mij verliezen we dan ook twee punten", stelt Ngangue.

"Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik denk toch dat ik tevreden ben over mijn prestatie. Jammer dat we die 12 op 12 nu niet pakken, want met de komst van Diegem komend weekend hadden we bij dubbele winst in de top drie gestaan. En dat moet ook altijd onze betrachting zijn dit seizoen. We moeten niet mikken op een periodetitel, maar gewoon volop gaan voor het kampioenschap. De achterstand van vijf punten is ook niet groot. Met een paar zeges op rij staan we vooraan. Wij moeten durven om voor de top te spelen en dan is op het einde van het seizoen alles mogelijk. Daar hebben wij ook de ploeg voor."

"Zondag kijk ik alvast uit naar de derby tegen Diegem. Ik heb er twee jaar gespeeld en het is altijd leuk om tegen één van je ex-ploegen te voetballen."

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 11 nov 2018 Beginn 15:00
Olsa Brakel
Olsa Brakel
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
3:0

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 18 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Racing Club Gent
Racing Club Gent
-:-

Datum zo, 25 nov 2018 Beginn 15:00
RC Harelbeke
RC Harelbeke
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KFC Mandel United 11 23
2 Sint-Eloois-Winkel Sport 11 22
3 KOSC Wijgmaal 11 20
4 KFC Sparta Petegem 11 20
5 SCT Menen 11 19
6 KVK Westhoek 11 18
7 Racing Club Gent 11 16
8 TEMPO Overijse 11 15
9 KFC Eppegem 11 14
10 Olsa Brakel 11 13
11 KSK Ronse 11 12
12 RC Harelbeke 11 12
13 SK Londerzeel 11 12
14 KSC Dikkelvenne 11 11
15 Football Club Gullegem 11 8
16 Diegem Sport 11 8

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.