coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Eerste ploeg in vrije val

dhh3 12 16TempoOverijseTienen 0335

Onze eerste ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen. Dat was zaterdagavond nog maar eens duidelijk in de derby tegen Tienen. Tempo was de dominantste ploeg, maar kreeg de bal niet tegen de netten en het liep opnieuw tegen 2 vermijdbare doelpunten aan. De inzet en vechtlust was er, maar niets lijkt nog te lukken. Enkel met hard werken en geloven in eigen kunnen kan men deze negatieve spiraal ombuigen.

Een hoogstaande partij werd het niet in het Begijnhofstadion. Wel eentje met veel inzet langs beide kanten. Tempo had het meeste balbezit had, maar vergat vooral te scoren.

dhh3 12 16TempoOverijseTienen 0446

Het openingskwartier deed het beste vermoeden, want er zat veel animo in het spel van Overijse dat Tienen probeerde bij de keel te grijpen. De bezoekers reageerden gevat met een strak schot van Renson die De Boodt nog niet kon verontrusten. Die rol was weggelegd voor Christophe Dirix die de voorzet van Weeghmans knap met het hoofd in de kruising kieperde. Een koude douche voor een gedreven Overijse dat nog maar een keertje dit seizoen op achterstand werd gezet door zijn tegenstander.

Het geluk leek te keren toen Dirix Fariat onderuithaalde in het strafschopgebied. Kaya Buyuk trapte de elfmeter echter tegen de paal. De gelijkmaker kwam er toch nog voor rusten. Een slechte terugspeelbal van Tits werd dankbaar aanvaard door Weynants die doeman Beelen geen schijn van een kans liet. 

Overijse trok in de tweede periode meteen vol door, maar de kansen van Benazzi en Buyuk misten precisie en gingen verloren in het decor. Het degradatieduel leek lange tijd op een puntendeling uit te draaien, maar op het uur werd het scenario opeens herschreven. De thuisdefensie knoeide er nog maar eens op los en Kabanda versikte zich in de bal bij het uitverdedigen. Willems veroverde de bal en bracht de bal voor doel. Onze jonge verdediger Bergiers probeerde het leer weg te koppen, maar de bal belande ongelukkig in de winkelhaak.

dhh3 12 16TempoOverijseTienen 0912Tienen hield bovendien prima stand en kende ook het nodige portie geluk bij enkele heter standjes voor doel. Alexander Vos keerde bijvoorbeeld een reuzekans van  Weynants van de lijn en de kopbalpogingen van Benazzi en Fariat eindigden tegen de dwarslat. In blessuretijd vergat Tienen de score nog uit te diepen toen bij een counter het trio Blockx, Carton en Grancea moederziel alleen op De Boodt afstormde, maar uiteindelijk de bal recht op de doelman knalde. Tienen stijgt door deze zege een plaatsje in de rangschikking en nadert tot op één punt van Tempo Overijse dat in vrije val lijkt na deze derde thuisnederlaag op rij. 

Tempo Overijse: De Boodt, Kabanda N’Sanga, Michiels, Buyuk, Janssens, Fariat (75’ Loenders), Vander Elst, Weynants (71’ Charlier), Bergiers, Benazzi, Coquelle (82’ Boulatiour).
KVK Tienen: Beelen, Vos, Renson, Weeghmans, Rosseels, Singh, Carton, Willems, Tits (76’ Grancea), Dirix (46’ Haroun), Eboigbe (62’ Blockx).
Doelpunten: 16’ Dirix (0-1), 44’ Weynants (1-1), Bergiers (1-2, o.g.)
Geel: Dirix, Willems, Rosseels

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.