coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Eerste ploeg weet weer wat winnen is

dhh18 12 16GrimbergenTempoOverijse 0313

Onze eerste ploeg heeft zondag op Grimbergen nog eens kunnen proeven van een overwinning. Het was al sinds 29 oktober geleden dat onze jongens de volle buit pakten. In een rechtstreeks duel met concurrent Grimbergen werd verdiend gewonnen met 2-0. De zege zorgt voor de nodige rust binnen de club en een ietwat positieve noot om de winterstop in te trekken.

dhh18 12 16GrimbergenTempoOverijse 0166

In laatste instantie moesten Taelemans, Delorge en Weynants afhaken wegens blessure. Kabanda kreeg opnieuw zijn kans in de verdediging, Charlier in het aanvallend compartiment en de jonge Claes op het middenveld. Heel even dachten we dat we op het verkeerde terrein waren toegekomen. Het veld van Grimbergen had eerder wat weg van het Oostendse strand, dan van een speelwaardig veld uit de 2de amateurklasse. Een strandwandeling werd het echter niet voor onze jongens want de inzet was immens groot. Aansluiten bij de middenmoot of aanleunen bij de rode lantaarn. De opdracht was dus simpel doch niet gemakkelijk: winnen !

Overijse liet in het openingskwartier het initiatief aan de thuisploeg zonder hen echt in de buurt van De Boodt te laten komen. De slag werd vooral op het middenveld geleverd. Het tweede kwartier kwam Overijse beter in de wedstrijd en eiste het de bal op. Dat leverde een paar hete standjes op voor het doel van de thuisploeg. Een schot/voorzet van Janssens werd maar nipt uit de winkelhaak getikt door Espeso. Even later ging de thuisdoelman op avontuur toen onze spits Benazzi zich knap wist door te zetten op links. Benazzi wist de doelman te omspelen en schoot vanuit een scherpe hoek naar doel. Jammer genoeg was niemand gevolgd om het leer tegen de netten te tikken.

dhh18 12 16GrimbergenTempoOverijse 0423

Overijse drukte door en claimde zelfs tot tweemaal toe een strafschop. Eerst door een duidelijk handspel, later door een flagrante duwfout op Kabanda. De lijnrechter en scheidsrechter dachten er echter anders over. Grimbergen profiteerde van het tumult met een snelle uitbraak. Kambala kon na een lange run Gabrielli bedienen. Zijn afdruk was echter te zwak om De Boodt te verrassen.

Tempo kwam na de koffie gretiger uit de kleedkamer en wist al snel een hoekschop van Janssens te verzilveren. Het was onze kapitein Buyuk die met een prachtige streep de netten deed trillen. Wat volgde was een enorme ontlading bij onze spelers en de massaal meegereisde Tempo supporters.

Grimbergen gaf zich echter niet zomaar gewonnen en probeerde het laken naar zich toe te trekken. Onze verdediging en De Boodt smeten zich echter voor elke bal en neutraliseerden elk gevaar. Heel even hield De Boodt de adem in toen zijn uittrap via de rug van Kambala terug richting doel rolde. Gelukkig dwarrelde het leer naast doel buiten.

Vijf minuten later deelde Overijse echter de doodsteek toe aan de thuisploeg. Een knappe aanval eindigde met een slimme assist van Fariat op Coquelle die beheerst kon afwerken. 0-2 met nog iets minder dan 20 minuten op de klok. Overijse controleerde en ving de thuisploeg goed op. Een aflegger van Janssens werd door Benazzi nog nipt naast getrapt.

dhh18 12 16GrimbergenTempoOverijse 0348In blessuretijd kreeg Grimbergen nog een strafschop na een zeer lichte fout van Buyuk. De Boodt koos echter de goede hoek en wist de niet eens zo slecht getrapte penalty van Oztürk uit doel te houden. Zo hield Tempo voor het eerste de “nul” op het scorebord en won het verdiend met 0-2 !

Een zege behaald op karakter met vechtlust en inzet. Dat is ook wat we na nieuwjaar van dit Tempo Overijse willen zien.  Het tij is gekeerd. De nodige rust inlassen nu en keihard verder werken. Eén of twee overwinningen erbij maken een groot verschil in onze reeks.

Prettige eindejaar iedereen en op naar een sportief en gezond 2017 ! #WIJzijnTEMPO !

Grimbergen: Espeso Nunez, Bokila (73' Vander Voorde), Vanhamel, Oztürk, Mabika, Carrez, Kambala, Naamane (73' Demiral), Williot, Rodes, Gabrielli.

Tempo Overijse: De Boodt, Kabanda, Loenders, Michiels, Buyuk, Janssens (88' Boulatiour), Claes (67' Fariat), Charlier (63' Vander Elst), Bergiers, Benazzi, Coquelle.

Doelpunten: 48' Buyuk (0-1), 72' Coquelle (0-2).

Geel: Janssens, Naamane, Williot, Vander Elst, Oztürk

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.