coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo sleept nog puntje uit de brand

dhh7 01 17TempoRupelBoom 0388

De match tussen Tempo Overijse en Rupel Boom werd een knaller ondanks het barre winterweer en de slechte staat van het speelveld. Zes doelpunten, sneeuw en regen en een dolgedraaide scheidsrechter:  dat was het relaas van een toppartij waarin beide teams de wil toonden om te winnen. Jammer genoeg werd de partij ontsierd door een aantal bizarre ingrepen van scheidsrechter Erik Bury en zijn assistenten.

Rupel Boom begon het best aan de partij en kreeg al vroeg een reuzekans die ongewild door thuisspeler Ronald Loenders werd ingeleid. Jonas Laureys pikte zijn lome terugspeelbal op en kwam meteen oog in oog met doelman De Boodt. De afwerking had te weinig om het lijf en ging via de paal buiten. Even later miskeken Bury en zijn linesman zich voor het eerst volledig op een fase waarbij Janssens voorzette tot bij Vander Elst die vanuit buitenspelpositie de opener mocht scoren. De bordjes hingen echter snel gelijk. Kaya Buyuk ging in de rechthoek onbesuisd in op Jason Adesanya. Jeroen Mertens liet De Boodt vanop de stip geen kans. De bezoekers liepen echter te slapen en dachten veel te snel dat het tij zou keren. Het werden gekke minuten, wat even later mocht Andries Claes een hoekschop totaal ongedekt binnenkoppen.

dhh7 01 17TempoRupelBoom 0470Trainer Spaenhoven greep tijdens de pauze in en gooide met Jore Trompet en vooral Antonio Munoz Herrera de juiste wissels het slagveld op. De nummer 10 van Rupel-Boom was een gesel voor de thuisdefensie, maar eerst moest scheidsrechter Bury nog een nummertje opvoeren. Hij had een duidelijke rode duwfout van Benazzi niet gezien en liet zich leiden door zijn assistent die hem het rugnummer 27 van Benazzi toeriep. Tot ieders verbazing gaf hij meteen Jef Vogels, … nummer 27 van Rupel Boom de rode kaart. Uiteindelijk zette de man in het zwart zijn fout weer recht en mocht Benazzi gaan douchen. Overijse stond met tien en moest plooien onder het bezoekende geweld. Munoz Herrera profiteerde van twee fouten in de defensie om zijn ploeg op 2-3 te zetten.

Toen Bury ook nog Jeroen Michiels en in één adempauze trainer Ewen Verheyden buitengooide, leek de match voorbij. Een jeugdzonde van Andy Van Hoof werd echter in extremis nog afgestraft door sluipschutter Kevin Janssens. Niettegenstaande alle tumult en het onnoemelijke tijdverlies vond Bury het welletjes en floot amper een halve minuut na de reguliere speeltijd af.

TEMPO OVERIJSE: De Boodt, Loenders, Michiels, Taelemans, Buyuk, Janssens (89’ Bergiers), Claes, Vander Elst (82’ Charlier), Delorge, Benazzi, Coquelle

RUPEL BOOM: Snyders, Van Den Driessche, De Paepe, Lodders, Mertens, Adesanya, Laureys (46’ Munoz Herrera), Mees, Cornelissens (46’ Trompet), Put, Vogels (70’ Van Hoof).

DOELPUNTEN: 19’ Vander Elst (1-0), 22’ Mertens (1-1 pen.), 24’ Claes (2-1), 64’ en 81’ Munoz Herrera (2-2 en 2-3), 85’ Janssens (3-3).

GEEL: De Boodt, Vander Elst.

ROOD: Benazzi, Michiels.

Bron: Het Laatste Nieuws - Luc Decoster 

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.