coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo kan niet winnen van hekkensluiter

dhh28 01 17TempoOverijseKVWZaventem 0470

De derby tussen Tempo Overijse en KVW Zaventem was er eentje om snel te vergeten. De thuisploeg speelde een draak van een match met veel balverlies, zwak positiespel en met te weinig ambitie.

De bezoekers mochten zich met reden de morele winnaar van de avond noemen, maar zij vergooiden een zegezekere 0-2 in de slotseconden van de match. Op die manier kan KVWZ zich nooit handhaven in de 2de amateursreeks. Maar ook Overijse mag zich met recht en reden stillaan zorgen beginnen te maken. De thuisploeg begon lusteloos aan de opdracht en kon enkel maar een poging van Charlier en Janssens in de weegschaal gooien. Aan de overkant was het in de beginfase al meteen rood alarm. Nsingi mocht de eerste hoekschop al meteen ongedekt over het doel van doelman De Boodt koppen. De beste kans voor Zaventem kwam er op het kwartier toen Van Driessche centimeters te kort kwam tijdens zijn sliding naar de bal die tergend langs de doellijn opnieuw uit de gevarenzone verdween. Het was enkel maar uitstel van executie. Nog voor het halfuur ging Taelemans in de fout. Diakhite liet de kans niet liggen en tikte krachtig binnen. Wie dacht dat Overijse zou wakker schieten, kwam bedrogen uit. De ploeg bleef consequent de consignes om de flanken te benutten negeren en bakte er voor de rust niets van. Tempo zette zichzelf tijdens de pauze voor de spiegel en leek gemotiveerd om de zaken recht te zetten in de tweede helft. Het begon alvast spectaculair met een schitterende actie van Andries Claes die Bjorn Vander Elst op weg naar doel zette. De gelijkmaker versplinterde echter tegen de paal. Weg kans, weg doelpunt en weg motivatie bleek algauw. Overijse herviel in zijn stereotiep voetbal en kreeg na het uur opnieuw een vernedering te verwerken. De defensie ging nog maar eens met de billen bloot en Mbenti maakte er 0-2 van.

dhh28 01 17TempoOverijseKVWZaventem 0205Even leek het erop dat David Goliath definitief had geveld, maar vanuit het niets verscheen dan toch het echte Overijse. De ploeg ging op zoek naar eerherstel voor zichzelf en dat lukte meteen. Taelemans zette zijn fout uit de eerste helft recht en knalde de aansluitingstreffer hard binnen. Zaventem raakte in paniek en was meteen de pedalen kwijt. Nsingi kon zich in de slotfase niet meer beheersen en werd met rood uitgesloten. Er volgde een bombardement voor het doel van Monteiro Santana die zich uiteindelijk toch moest gewonnen geven bij de gelijkmaker van Coquelle. Overijse speelde in de slotseconden echter nog met vuur. Vander Elst moest noodgedwongen aan de noodrem trekken wat hem ook de uitsluiting opleverde en De Boodt had nog twee geweldige saves in huis om dat luttele puntje thuis te kunnen houden.

TEMPO OVERIJSE: De Boodt, Kabanda, Loenders (83’ Albers), Taelemans, Buyuk, Janssens, Claes, Vander Elst, Charlier (71’ Boulatiour), Bergiers (81’ Hermans), Coquelle.

KVW ZAVENTEM: Monteiro Santana, Mathe-Luvagho, Mbenti, Daoudi (87’ Karagianis), Godfroid, Diakhite, Muzembo, Saliaj (84’ Necipoglu), Van Driessche (62’ De Marrée), Nsingi, Javorina.

DOELPUNTEN: 26’ Diakhite (0-1), 69’ Mbenti (0-2), 83’ Taelemans (1-2), 90’ Coquelle (2-2).

GEEL: Buyuk, Bergiers, Godfroid, Diakhite

ROOD: Nsingi (2x geel), Vander Elst.

Bron: Het Laatste Nieuws - Luc Decoster / Foto's: Hans Deveuster

Kalender 2de Amateurs B

barbecueP4

Competitie '16-'17

Datum zo, 26 mrt 2017 Beginn 15:00
RC Hades
RC Hades
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
3:1

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 01 apr 2017 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
R. Cappellen FC
R. Cappellen FC
-:-

Datum zo, 09 apr 2017 Beginn 15:00
KOSC Wijgmaal
KOSC Wijgmaal
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 26 60
2 K. Berchem Sport 26 56
3 Spouwen-Mopertingen 26 44
4 K. Rupel Boom 26 43
5 K Bocholter VV 26 40
6 KOSC Wijgmaal 26 38
7 SK Londerzeel 26 35
8 Hoogstraten VV 26 34
9 KFC Zwarte Leeuw 26 34
10 R. Cappellen FC 26 32
11 KFC Duffel 26 31
12 RC Hades 26 31
13 TEMPO Overijse 26 30
14 KSC Grimbergen 26 25
15 KVK Tienen 26 23
16 KVW Zaventem 26 19

Paasstage2017

Tempo Overijse op Instagram

Tempozoekttalent

FootPASS2014 4STER

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.