coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Charlier loodst Tempo naar zege

dhh4 03 17TempoOverijseZwarteLeeuw 0777

Tempo heeft de belangrijke wedstrijd tegen Zwarte Leeuw met 2-1 gewonnen en pakt daarmee 3 belangrijke punten in de strijd om het behoud. Overijse speelde een sterke eerste helft en kon dat verzilveren met een doelpunt via Dieter Charlier. Na de koffie probeerde Tempo de controle over de wedstrijd te behouden, maar Zwarte Leeuw drukte bij momenten stevig door. Charlier leek alle twijfels weg te nemen met zijn tweede treffer van de avond, maar een late strafschop bracht nog wat nerovositeit. Gelukkig bleef het 2-1 en kon het beloofde bier rijkelijk vloeien.

Zwarte Leeuw begon nochtans met de beste bedoelingen en kreeg ook vrij snel een ideale mogelijkheid tot scoren. Lauryssen kopte een hoekschop ongedekt naar de tweede hoek, maar doelman De Boodt reageerde alert. De thuisploeg nam nadien het heft in handen dankzij ondermeer een ijzersterke Anthony Benazzi en een ongrijpbare Charlier die zijn eerste kans torenhoog over het doel van Bernd Brughmans knalde. Op het halfuur was het dan toch raak. Dieter Charlier ramde het voorbereidend werk vanop links perfect af en bracht zijn ploeg verdiend op voorsprong. Even later was Zwarte Leeuw klaar voor de slachtbank, maar Overijse verknalde een ideale mogelijkheid die begon bij Charlier die perfect de diepte indook. De bal kwam bij een uitstekend spelende Andries Claes die de doelman omspeelde, maar een pass verkoos in plaats van zelf zijn kans te gaan. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Janssens die naast het lege doel besloot.

De tweede helft had veel minder om het lijf. Het scenario veranderde niet. Overijse bleef de controle bewaren over het spelbeeld, maar de kansen bleven schaars. De match werd ook te vaak stilgelegd door vervelende kleine foutjes aan beide kanten. Het was dus tijd voor Charlier om nog eens te toveren. Dat gebeurde ook net voor het ingaan van het laatste kwartier. Charlier zette door vanop rechts en knalde de bal heerlijk voorbij Brughmans. Kaya Buyuk kwam kortbij de derde treffer, maar hij zijn atoomknal werd op een schitterende wijze gepareerd door Brughmans. Even later dook Claes nog eens solo op in de rechthoek, maar de jonge middenvelder verkoos opnieuw om de bal af te leggen. Ditmaal verkwanselde Kabanda al het voorbereidend werk. In volle finale liep het bijna nog fout voor Overijse toen De Boodt een vermeende penaltyfout uitlokte. Invaller Vos trapte de elfmeter tegen de netten, maar verder dan een eerredder kwamen de bezoekers niet.

TEMPO OVERIJSE: De Boodt, Kabanda, Loenders, Taelemans, Buyuk, Janssens (87’ Boulatiour), Claes, Delorge, Charlier (75’ Michiels), Benazzi (77’ Fariat), Coquelle.

ZWARTE LEEUW: Brughmans, Huygen, Schrauwen, Adriaensen, Van Huffel (70’ Vos), Peeters (46’ Michiel Meynendonckx) , Cornelissen, Lauryssen, Wellens,Ruben Meynendonckx, Vanderheyden.

DOELPUNTEN: 31’ en 73’ Charlier (1-0 en 2-0), 82’ Vos (pen. 2-1)

GEEL: Delorge, Vanderheyden, Cornelissen

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.