coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo boekt verdiende zege tegen Cappellen

dhh1 04 17TempoOverijseCappellen 0603

Tempo Overijse heeft het belangrijke duel tegen Cappellen met het kleinste verschil gewonnen en lijkt daarmee het behoud zo goed als zeker te hebben veilig gesteld.

Overijse won haar laatste 3 thuisduels en dat waren ze bij Cappellen niet ontgaan. De bezoekers bouwden een dubbele verdedigingsmuur op en daar had Overijse het knap lastig mee. De Druivenjongens namen wel meteen het heft in handen, maar verder dan een kopbal van Taelemans kwam het niet. Op het kwartier kwam Cappellen dicht bij een treffer toen Kabanda zijn eigen doelman verraste. De Boodt moest alles uit de kast halen om de bal nog over de dwarslat te tikken. Tempo kreeg een paar hoekschoppen, maar die leverden niets op. Bij een vrije trap van Janssens kon Volant de bal ontzetten voor de neus van Weynants. Aan de overkant had De Boodt geen moeite met een vrije trap van Seppe Kil en plukte hij een kopbal van Mathyssen uit de lucht. Ondanks het sterke blok van Cappellen, wist Overijse bij momenten toch aardige combinaties op de mat te leggen. Net over het half uur leverde dat de beste kans op van de eerste helft. Benazzi nam een voorzet van Weynants meteen op de slof, maar Vandenbossche redde knap met de voet. Net voor de rust schoot Janssens na een knappe actie nipt voorlangs.

Na de koffie viel er veel minder te beleven in het Begijnhofstadion. Cappellen leek vrede te nemen met een gelijkspel en dacht nog minder aan voetballen. Overijse wilde wel, maar voetbalde minder verzorgd dan in de eerste helft. Toch bleef Tempo een paar kansen afdwingen. Weynants vond de mee opgerukte Taelemans, maar zijn schot werd door Vandenbossche in hoekschop verwerkt. Even later kwam Charlier een fractie van een seconde te laat toen opnieuw Weynants een gemeten voorzet afleverde. Toen de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel leek af te stevenen, viel het doelpunt er toch voor Overijse. Claes legde de bal klaar voor Benazzi die snoeihard uithaalde. Vandenbossche kreeg het leer niet onder controle en de goed gevolgde Weynants tikte zijn 10de van het seizoen binnen. Cappellen begon plots wel mee te voetballen en opende nog een slotoffensief. Pogingen van Robbe Kil en Lenaerts leverden echter niets meer op. Een belangrijke driepunter voor Overijse dat in de rangschikking opnieuw over Cappellen springt.

Tempo Overijse: De Boodt, Michiels, Buyuk, Taelemans, Kabanda; Delorge, Coquelle, Charlier (85' Loenders), Janssens (78' Claes), Weynants (81' Fariat), Benazzi.

Cappellen: Vandenbossche, Volant (68' Vandebroek), Lenaerts, Van Hemert, Deckers (55' Van Asch), R. Kil, Spies, Engelen, Kempeneers, S. Kil, Mathyssen.

Doelpunt: 81' Weynants (1-0).

Geel: 36' S. Kil, 60' Volant, 77' Kempeneers, 83' Taelemans, 85' Engelen.

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 K. Berchem Sport 30 68
2 Thes Sport 30 66
3 K. Rupel Boom 30 52
4 Spouwen-Mopertingen 30 50
5 KOSC Wijgmaal 30 44
6 K Bocholter VV 30 41
7 KFC Zwarte Leeuw 30 40
8 SK Londerzeel 30 38
9 Hoogstraten VV 30 37
10 RC Hades 30 37
11 TEMPO Overijse 30 36
12 R. Cappellen FC 30 36
13 KFC Duffel 30 35
14 KVK Tienen 30 30
15 KSC Grimbergen 30 29
16 KVW Zaventem 30 29

zomerstage2

Tempo Overijse op Instagram

Tempozoekttalent

FootPASS2014 4STER

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.