coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo boekt verdiende zege tegen Cappellen

dhh1 04 17TempoOverijseCappellen 0603

Tempo Overijse heeft het belangrijke duel tegen Cappellen met het kleinste verschil gewonnen en lijkt daarmee het behoud zo goed als zeker te hebben veilig gesteld.

Overijse won haar laatste 3 thuisduels en dat waren ze bij Cappellen niet ontgaan. De bezoekers bouwden een dubbele verdedigingsmuur op en daar had Overijse het knap lastig mee. De Druivenjongens namen wel meteen het heft in handen, maar verder dan een kopbal van Taelemans kwam het niet. Op het kwartier kwam Cappellen dicht bij een treffer toen Kabanda zijn eigen doelman verraste. De Boodt moest alles uit de kast halen om de bal nog over de dwarslat te tikken. Tempo kreeg een paar hoekschoppen, maar die leverden niets op. Bij een vrije trap van Janssens kon Volant de bal ontzetten voor de neus van Weynants. Aan de overkant had De Boodt geen moeite met een vrije trap van Seppe Kil en plukte hij een kopbal van Mathyssen uit de lucht. Ondanks het sterke blok van Cappellen, wist Overijse bij momenten toch aardige combinaties op de mat te leggen. Net over het half uur leverde dat de beste kans op van de eerste helft. Benazzi nam een voorzet van Weynants meteen op de slof, maar Vandenbossche redde knap met de voet. Net voor de rust schoot Janssens na een knappe actie nipt voorlangs.

Na de koffie viel er veel minder te beleven in het Begijnhofstadion. Cappellen leek vrede te nemen met een gelijkspel en dacht nog minder aan voetballen. Overijse wilde wel, maar voetbalde minder verzorgd dan in de eerste helft. Toch bleef Tempo een paar kansen afdwingen. Weynants vond de mee opgerukte Taelemans, maar zijn schot werd door Vandenbossche in hoekschop verwerkt. Even later kwam Charlier een fractie van een seconde te laat toen opnieuw Weynants een gemeten voorzet afleverde. Toen de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel leek af te stevenen, viel het doelpunt er toch voor Overijse. Claes legde de bal klaar voor Benazzi die snoeihard uithaalde. Vandenbossche kreeg het leer niet onder controle en de goed gevolgde Weynants tikte zijn 10de van het seizoen binnen. Cappellen begon plots wel mee te voetballen en opende nog een slotoffensief. Pogingen van Robbe Kil en Lenaerts leverden echter niets meer op. Een belangrijke driepunter voor Overijse dat in de rangschikking opnieuw over Cappellen springt.

Tempo Overijse: De Boodt, Michiels, Buyuk, Taelemans, Kabanda; Delorge, Coquelle, Charlier (85' Loenders), Janssens (78' Claes), Weynants (81' Fariat), Benazzi.

Cappellen: Vandenbossche, Volant (68' Vandebroek), Lenaerts, Van Hemert, Deckers (55' Van Asch), R. Kil, Spies, Engelen, Kempeneers, S. Kil, Mathyssen.

Doelpunt: 81' Weynants (1-0).

Geel: 36' S. Kil, 60' Volant, 77' Kempeneers, 83' Taelemans, 85' Engelen.

Kalender 2de Amateurs B

Competitie '17-'18

Datum zo, 18 mrt 2018 Beginn 15:00
Spouwen-Mopertingen
Spouwen-Mopertingen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 24 mrt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
RC Hades
RC Hades
-:-

Datum zo, 08 apr 2018 Beginn 15:00
KFC Duffel
KFC Duffel
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 25 52
2 K Bocholter VV 25 48
3 Spouwen-Mopertingen 24 44
4 KOSC Wijgmaal 25 39
5 TEMPO Overijse 24 38
6 R. Cappellen FC 25 37
7 SC City Pirates 24 37
8 RC Hades 25 36
9 KVV Vosselaar 24 36
10 K. Sporting Hasselt 25 31
11 FC Turnhout 25 29
12 KFC Duffel 24 27
13 KFC Zwarte Leeuw 25 26
14 Hoogstraten VV 25 24
15 KVK Tienen 25 22
16 KFC Sint-Lenaarts 24 16

sportersbelevenmeer

Paasstage2018

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.