coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Eerste ploeg verliest derby in Hoeilaart

dhh26 07 17ERCHoeilaartTempoOverijse 444

Onze eerste ploeg heeft de traditionele oefenpot bij de buren van Hoeilaart met 3-2 verloren. En dat is sinds mensenheugenis niet meer gebeurd. Vooral het feit dat de Doenders konden uitlopen tot 3-0 doet de wenkbrauwen fronsen. Reden tot paniek is er na één oefenweek zeker niet, maar dat de ploeg een niet al te goede beurt maakte stemt toch tot nadenken.

dhh26 07 17ERCHoeilaartTempoOverijse 509Overijse begon de partij met Gilles Belin (K), Kevin Taelemans, Stefano Delogu, Tim Vleminckx, Jitse Hermans, Jonathan Coquelle, Anthony Benazzi, Brandon Wanyberg, Thijs Michiels, Nabil Boulatiour en Dimitri Delorge. Tempo eiste in de aanvangsminuten de bal op en drukte Hoeilaart op eigen helft. Tot doelgevaar kwam het echter niet en stilaan werkte de thuisploeg zich in de match. Het voerde de druk op de bal op en wonnen meer en meer duels. Bij de eerste kans was het ook meteen raak. Deneffe, die Tempo ruilde voor Hoeilaart, bediende Wouters, ook al ex-Tempo. De jonge spits twijfelde niet en haalde fraai uit. Belin was kansloos. Overijse probeerde opnieuw controle te krijgen over de partij, maar het inspelen was te slordig, de afwerking te overhaast. Verder dan een afstandsschot van Delogu kwamen onze jongens niet.

Zoals afgesproken werd aan de rust, op Kevin Taelemans na, de hele ploeg vervangen: Jens Verleysen, Kevin Spreutels, Lucas Verhaert, Jens Heyvaert, Jeroen Michiels,  Andries Claes, Bruno Willaert, Hope, Maurice Weynants en Dieter Vanderelst.

dhh26 07 17ERCHoeilaartTempoOverijse 1046Na de rust probeerde Overijse om via de combinatie ERC Hoeilaart onder druk te zetten. Ei zo na stonden de bordjes gelijk na een knappe actie van de bezoekers. Verhaert besloot echter nipt naast. Even later spatte een pegel van Claes uit elkaar op de dwarslat, de rebound werd door Weynants in de handen van een sterk keepende thuisdoelman Vandervoort gekopt.  Het doelpunt viel echter aan de overkant, na alweer een snelle counter van de thuisploeg. Iedereen zag in het schot van Vandenberg een voorzet, maar de nieuwe aanvaller van Hoeilaart zag de bal voorbij iedereen in de verste hoek in doel verdwijnen. 10 minuten voor affluiten werd het zelfs nog 3-0 via alweer een ex-Tempo speler, Nathan Huybrechts. Dat was blijkbaar het sein voor onze ploeg om wakker te schieten. Een doelpunt van Spreutels werd in eerste instantie nog afgevlagd, even later scoorde Verhaert toch de aansluitingstreffer. Tempo drukt nu door en 1 minuut voor tijd scoorde Claes de 3-2. Het eindoffensief kwam echter te laat en zo begint Overijse de voorbereiding met een pijnlijke nederlaag. De volgende oefenwedstrijd is er op 2 augustus om 20 uur in het Begijnhofstadion. Dan ontvangt Tempo de buren uit Sterrebeek.

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.