coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo bekert verder na winst tegen Namur

dhh5 08 17TempoNamur 0048

Tempo Overijse heeft zich geplaatst voor de derde ronde in de Beker van België, de Croky Cup. Overijse won zaterdagavond met 2-1 van het Waalse UR Namur. Tempo begon sterk aan de partij en Delogu kon na 4 minuten al een strafschop verzilveren. Namur was niet van slag en profiteerde van een foutje achterin om de gelijkmaker te scoren. Bij Overijse ontbrak het nog wat aan frisheid voorin, waardoor het tot het einde opletten was voor de tegenaanval. 30 minuten voor tijd zorgde Weynants voor de winning goal.

Het openingskwartier stond meteen onder stoom, want beide teams tekenden meteen voor een reuzekans. Nieuwkomer Stefano Delogu was de meest actieve thuisspeler. Hij werd onderuitgehaald in de grote rechthoek en zette zelf de strafschop om. Namen had het nadien erg moeilijk om zich aan te passen aan de snelheid van uitvoering bij Tempo Overijse. Jens Heyvaert was vaak de architect van de laatste voorzet bij meerdere kansen, maar ook de Waalse doelman Scianguetta speelde een beresterke partij en behoedde zijn team voor een vroege ondergang. Vooral de manier waarop hij de harde knal van Delogu uit het doelvlak ranselde, getuigde van grote klasse. 
De keeper had ook enkele malen het geluk aan zijn kant toen ondermeer Michiels na een hoekschop de bal maar niet over de lijn kreeg. Ook het vizier van Maurice Weynants stond in de eerste helft nog niet helemaal op scherp. 
Tempo leek op weg naar een simpele zege, maar speelde bijwijlen ook zeer nonchalant en daar kon Namen van profiteren. De pijlsnelle Ndongala nam de maat van de defensie en legde sober de bal onder Dries De Boodt tegen het net. Overijse moest even slikken, maar herpakte snel en bleef ook na de rust de partij domineren. Het spelpeil zakte echter na het uur en opnieuw viel Overijse in slaap. Het schoot wakker toen de bal van Pulcinelli vanuit het niets tegen de dwarslat knalde. De thuisploeg schakelde twee versnellingen hoger en dat loonde. Delogu leverde een perfecte assist af en Weynants tikte de 2-1 binnen. Ook Kevin Spreutels kwam nog dicht bij een doelpunt, maar Scianguetta verhinderde de dubbele voorsprong met een nieuwe, geweldige save. In blessuretijd speelde Namen nog al zijn troeven uit, maar verder dan wat geharrewar voor doel na een late hoekschop kwam het niet meer.  
 
"Verdiend gewonnen"
"De overwinning is absoluut verdiend", vond ook coach Verheyden. "Alleen jammer dat we het niet sneller afmaken. Maar goed, het belangrijkste voor mij is de boost die de groep krijgt. De jongens hebben ervoor gespeeld en verdienden te winnen." 

Doelpunten: 4’ Delogu (1-0, Penalty), 20’ Ndongala (1-1), 65’ Weynants (2-1)

Tempo Overijse : De Boodt, J. Michiels, Taelemans, Vleminckx, Heyvaert (’89 Boulatiour), Delorge, Weynants (86’ Wanyberg), Hermans, Spreutels, Delogu (74’ Claes) en Coquelle

UR Namur: Scianguetta, Musch, Ubaliza, Pulcinelli, Ndongola, Thomas, Bukran, Bajraktari (76’ Spiniello), Cagnina, Galouzis, El Badri

Geel: Vleminckx, Heyvaert, Delorge, Bajraktari, Cagnina

Kalender 2de Amateurs B

Competitie '17-'18

Datum za, 16 dec 2017 Beginn 20:00
SC City Pirates
SC City Pirates
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 13 jan 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KOSC Wijgmaal
KOSC Wijgmaal
-:-

Datum za, 20 jan 2018 Beginn 20:00
K. Sporting Hasselt
K. Sporting Hasselt
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Spouwen-Mopertingen 14 28
2 Thes Sport 15 27
3 K Bocholter VV 15 27
4 KVV Vosselaar 15 26
5 RC Hades 15 23
6 KOSC Wijgmaal 14 20
7 SC City Pirates 15 20
8 TEMPO Overijse 15 20
9 R. Cappellen FC 15 19
10 KFC Duffel 14 19
11 KFC Zwarte Leeuw 15 17
12 FC Turnhout 15 17
13 KVK Tienen 15 16
14 Hoogstraten VV 15 16
15 K. Sporting Hasselt 15 16
16 KFC Sint-Lenaarts 14 11

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.