coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo bekert verder na winst tegen Namur

dhh5 08 17TempoNamur 0048

Tempo Overijse heeft zich geplaatst voor de derde ronde in de Beker van België, de Croky Cup. Overijse won zaterdagavond met 2-1 van het Waalse UR Namur. Tempo begon sterk aan de partij en Delogu kon na 4 minuten al een strafschop verzilveren. Namur was niet van slag en profiteerde van een foutje achterin om de gelijkmaker te scoren. Bij Overijse ontbrak het nog wat aan frisheid voorin, waardoor het tot het einde opletten was voor de tegenaanval. 30 minuten voor tijd zorgde Weynants voor de winning goal.

Het openingskwartier stond meteen onder stoom, want beide teams tekenden meteen voor een reuzekans. Nieuwkomer Stefano Delogu was de meest actieve thuisspeler. Hij werd onderuitgehaald in de grote rechthoek en zette zelf de strafschop om. Namen had het nadien erg moeilijk om zich aan te passen aan de snelheid van uitvoering bij Tempo Overijse. Jens Heyvaert was vaak de architect van de laatste voorzet bij meerdere kansen, maar ook de Waalse doelman Scianguetta speelde een beresterke partij en behoedde zijn team voor een vroege ondergang. Vooral de manier waarop hij de harde knal van Delogu uit het doelvlak ranselde, getuigde van grote klasse. 
De keeper had ook enkele malen het geluk aan zijn kant toen ondermeer Michiels na een hoekschop de bal maar niet over de lijn kreeg. Ook het vizier van Maurice Weynants stond in de eerste helft nog niet helemaal op scherp. 
Tempo leek op weg naar een simpele zege, maar speelde bijwijlen ook zeer nonchalant en daar kon Namen van profiteren. De pijlsnelle Ndongala nam de maat van de defensie en legde sober de bal onder Dries De Boodt tegen het net. Overijse moest even slikken, maar herpakte snel en bleef ook na de rust de partij domineren. Het spelpeil zakte echter na het uur en opnieuw viel Overijse in slaap. Het schoot wakker toen de bal van Pulcinelli vanuit het niets tegen de dwarslat knalde. De thuisploeg schakelde twee versnellingen hoger en dat loonde. Delogu leverde een perfecte assist af en Weynants tikte de 2-1 binnen. Ook Kevin Spreutels kwam nog dicht bij een doelpunt, maar Scianguetta verhinderde de dubbele voorsprong met een nieuwe, geweldige save. In blessuretijd speelde Namen nog al zijn troeven uit, maar verder dan wat geharrewar voor doel na een late hoekschop kwam het niet meer.  
 
"Verdiend gewonnen"
"De overwinning is absoluut verdiend", vond ook coach Verheyden. "Alleen jammer dat we het niet sneller afmaken. Maar goed, het belangrijkste voor mij is de boost die de groep krijgt. De jongens hebben ervoor gespeeld en verdienden te winnen." 

Doelpunten: 4’ Delogu (1-0, Penalty), 20’ Ndongala (1-1), 65’ Weynants (2-1)

Tempo Overijse : De Boodt, J. Michiels, Taelemans, Vleminckx, Heyvaert (’89 Boulatiour), Delorge, Weynants (86’ Wanyberg), Hermans, Spreutels, Delogu (74’ Claes) en Coquelle

UR Namur: Scianguetta, Musch, Ubaliza, Pulcinelli, Ndongola, Thomas, Bukran, Bajraktari (76’ Spiniello), Cagnina, Galouzis, El Badri

Geel: Vleminckx, Heyvaert, Delorge, Bajraktari, Cagnina

Kalender 2de Amateurs B

Competitie '17-'18

Datum zo, 25 feb 2018 Beginn 15:00
KVV Vosselaar
KVV Vosselaar
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Datum zo, 04 mrt 2018 Beginn 15:00
R. Cappellen FC
R. Cappellen FC
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 10 mrt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Thes Sport
Thes Sport
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 21 42
2 Spouwen-Mopertingen 21 39
3 K Bocholter VV 21 36
4 KVV Vosselaar 21 35
5 KOSC Wijgmaal 21 33
6 SC City Pirates 21 33
7 TEMPO Overijse 21 32
8 RC Hades 21 30
9 R. Cappellen FC 21 30
10 KFC Duffel 21 27
11 K. Sporting Hasselt 21 25
12 FC Turnhout 21 24
13 KFC Zwarte Leeuw 21 22
14 KVK Tienen 21 18
15 Hoogstraten VV 21 18
16 KFC Sint-Lenaarts 21 16

SportVlaanderen

Paasstage2018

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.