coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo Overijse verliest opnieuw in Wijgmaal

DSC 7912

Tempo Overijse heeft alweer niet kunnen winnen op Wijgmaal. Overijse verloor met 3-1 nadat het na 30 minuten wel op voorsprong kwam. Twee doelpunten net voor de rust deed de fusieploeg echter de das om.

Deze altijd geladen derby bracht geen hogeschoolvoetbal, maar veel strijd en weinig doelgevaar. Na een studieronde van een kwartier liet bezoeker Delogu de eerste goede kans liggen op aangeven van Weynants. En toen Taelemans zich doorzette en thuisdoelman Vanwelkenhuysen zijn poging kon weren, verzilverde Delorge de rebound: 0-1. Die tegengoal schudde de thuisploeg wakker en op slag van rust sloeg de balans helemaal om. Weuts kopte eerst nog in het bereik van doelman De Boodt, maar even later verzilverde Marcos da Silva in twee tijden een hoekschop van Stockx, en nog even later strafte de Braziliaan mistasten in de Overijsedefensie af: 2-1.

SBVK3824De tweede helft startte veelbelovend. Overijsespits Spreutels noopte Vanwelkenhuysen tot een prima redding, waarna diens overbuur De Boodt de angel uit een scherpe voorzet van Colson haalde. Nadien viel de wedstrijd stil. Wijgmaal dacht vooral aan het consolideren van de voorsprong, Overijse vond de sleutel niet om de thuisorganisatie te ontwrichten. De bezoekers konden alleen met enkele niet gekadreerde afstandsschoten uitpakken .

Wijgmaal bleef op de counter loeren, maar die kwam er niet echt uit. Tot in de blessuretijd Marcos da Silva met een subtiel tikje de ingebrachte Goedeweeck vrij voor doelman De Boodt zette, die hij met een mooie plaatsbal vloerde. 3-1 en boeken dicht.

Met zes op zes staat Wijgmaal naast titelfavoriet Thes aan de leiding in de reeks. Overijse zakt weg naar een gedeelde twaalfde plaats met amper één puntje. "Er zat nochtans méér in", zei de bezoekende voorzitter Roger Vercarre. "In de tweede helft hadden we wel 65 of méér procent balbezit, maar we deden daar te weinig mee.

Ol. Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, De Donder (65' Vanherberghen), Bammens, De Keukeleere, Peeters, Colson, Kempeneers, Stockx (80' Goedeweeck), Fannes, Marcos da Silva, Weuts (53' Poukens)

Tempo Overijse: De Boodt,Michiels, Taelemans, Vleminckx (83' Vanderelst), Claes (10' Delogu), Heyvaert , Delorge, Weynants, Hermans, Spreutels, Coquelle

Doelpunten: 26' Delorge (0-1), 42' en 45' Marcos Da Silva (1-1 en 2-1), 92' Goedeweeck (3-1).

Geel: De Donder, Heyvaert, Weynants.

Bron: Het Laatste Nieuws
Foto's: Luc Verbruggen

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.