coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo geeft zege weer uit handen

dhh16 09 17TempoOverijseHasselt 0092

Tempo Overijse heeft opnieuw de zege laten liggen. Het kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sporting Hasselt. Tempo begon niet goed aan de partij en slikte al vrij vroeg een te vermijden tegendoelpunt. Overijse kon enkel reageren met een paar afstandschoten uit de tweede lijn. Na de koffie kregen we een ander Tempo te zien en werd de Hasseltse verdediging overrompeld. Het was Delogu die eerst Overijse langszij bracht en nadien een voorzet van Weynants knap binnenkopte: 2-1. Delogu had even later de 3-1 aan de voeten, maar zijn bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Ook Weynants kon de score niet verder uitdiepen. Opnieuw kreeg Overijse het deksel op de neus in het slot van de partij. Een slecht weggewerkte bal belande in de voeten van Guvenc die knap kon binnenschieten. Even voordien had Verleysen al een penalty gestopt. Opnieuw puntenverlies dus voor Overijse dat het moet stellen met een magere 2 op 9.

Beide ploegen konden aanspraak maken op de overwinning na een spannende doch niet hoogstaande wedstrijd. Overijse begon met Verleysen in doel en Delogu op de flank. Coquelle werd naar de bank verwezen en vervangen door Boulatiour. Bij Hasselt ontbrak Ruytinx, Lacroix en Sejdo. Hierdoor werd Güvenc bij de Limburgers uitgespeeld als aanspeelpunt. Dat loonde al meteen want Overijse had het niet onder de markt met de snelle prikken van de bezoekers. Na amper 12 minuten stond de 0-1 al op het bord nadat een ongedekte Dos Santos een voorzet van Lagouireh simpel kon binnentikken.

Overijse eiste nadien het balbezit op, maar verder dan een paar afstandschoten kwamen de Druivenjongens niet. Doelman Swinnen werd amper bedreigd en plukte de ene voorzet na de andere probleemloos uit de lucht. Ook Spreutels kon het verschil niet maken, de spits stond vooraan op een eiland.

Overijse kwam het best uit de kleedkamer en ging meteen opzoek naar de gelijkmaker. Delogu zette zelf de aanval op die hij via tussenstations Spreutels en Weynants ook succesvol afronde. Vijf minuten later was diezelfde Delogu er als de kippen bij om een voorzet van Weynants in doel te koppen. En zo boog Delogu in amper 5 minuten de stand om naar een 2-1 voorsprong. De thuisploeg drukte nog even door, maar Weynants en Delogu verzaakten het om Hasselt het genadeschot toe te dienen.  

Overijse bleef de druk opvoeren maar kon doelman Swinnen niet bedreigen. Bij een snelle tegenprik van de bezoekers beging Vleminckx handspel in de grote rechthoek. Scheidsrechter De Clercq twijfelde niet en legde de bal op de stip. Verleysen redde echter knap de elfmeter van Dos Santos.

Stilaan verloor de thuisploeg haar greep op het middenveld en rook Hasselt de gelijkmaker. Die kwam er ook 7 minuten voor tijd. Güvenç profiteerde van slecht wegwerken en knalde de 2-2 tegen de netten.

In blessuretijd claimde Hasselt nog een strafschop toen uitblinker Güvenç gevloerd werd in de zestien. Ditmaal liet ref De Clercq echter begaan en eindigde de partij op een voor Overijse teleurstellende 2-2. Overijse blijft achter met een magere 2 op 9.

Tempo Overijse: Verleysen, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Heyvaert, Delorge, Weynants, Boulatiour, Hermans, Spreutels, Delogu.

Sporting Hasselt: Swinnen, Janssen, Verbeeck, Vanderputte, Dos Santos, Bracke, Timmermans, Lagouireh, Güvenç, Durwael, Vrijsen

Doelpunten: 12’ Dos Santos (0-1), 52’ + 58’ Delogu (1-1 en 2-1), 83’ Güvenç (2-2)

Geel: Boulatiour, Vleminckx, Guvenc

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 22 sept 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KSK Ronse
KSK Ronse
2:2

Datum za, 29 sept 2018 Beginn 19:30
KFC Mandel United
KFC Mandel United
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 06 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KOSC Wijgmaal
KOSC Wijgmaal
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 4 12
2 KFC Eppegem 4 10
3 SCT Menen 4 8
4 KFC Sparta Petegem 4 8
5 KFC Mandel United 4 8
6 KVK Westhoek 4 6
7 Racing Club Gent 4 5
8 KSK Ronse 4 5
9 Sint-Eloois-Winkel Sport 4 4
10 Olsa Brakel 4 4
11 TEMPO Overijse 4 4
12 Football Club Gullegem 4 4
13 KSC Dikkelvenne 4 4
14 RC Harelbeke 4 3
15 SK Londerzeel 4 2
16 Diegem Sport 4 0

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.