coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo geeft zege weer uit handen

dhh16 09 17TempoOverijseHasselt 0092

Tempo Overijse heeft opnieuw de zege laten liggen. Het kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sporting Hasselt. Tempo begon niet goed aan de partij en slikte al vrij vroeg een te vermijden tegendoelpunt. Overijse kon enkel reageren met een paar afstandschoten uit de tweede lijn. Na de koffie kregen we een ander Tempo te zien en werd de Hasseltse verdediging overrompeld. Het was Delogu die eerst Overijse langszij bracht en nadien een voorzet van Weynants knap binnenkopte: 2-1. Delogu had even later de 3-1 aan de voeten, maar zijn bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Ook Weynants kon de score niet verder uitdiepen. Opnieuw kreeg Overijse het deksel op de neus in het slot van de partij. Een slecht weggewerkte bal belande in de voeten van Guvenc die knap kon binnenschieten. Even voordien had Verleysen al een penalty gestopt. Opnieuw puntenverlies dus voor Overijse dat het moet stellen met een magere 2 op 9.

Beide ploegen konden aanspraak maken op de overwinning na een spannende doch niet hoogstaande wedstrijd. Overijse begon met Verleysen in doel en Delogu op de flank. Coquelle werd naar de bank verwezen en vervangen door Boulatiour. Bij Hasselt ontbrak Ruytinx, Lacroix en Sejdo. Hierdoor werd Güvenc bij de Limburgers uitgespeeld als aanspeelpunt. Dat loonde al meteen want Overijse had het niet onder de markt met de snelle prikken van de bezoekers. Na amper 12 minuten stond de 0-1 al op het bord nadat een ongedekte Dos Santos een voorzet van Lagouireh simpel kon binnentikken.

Overijse eiste nadien het balbezit op, maar verder dan een paar afstandschoten kwamen de Druivenjongens niet. Doelman Swinnen werd amper bedreigd en plukte de ene voorzet na de andere probleemloos uit de lucht. Ook Spreutels kon het verschil niet maken, de spits stond vooraan op een eiland.

Overijse kwam het best uit de kleedkamer en ging meteen opzoek naar de gelijkmaker. Delogu zette zelf de aanval op die hij via tussenstations Spreutels en Weynants ook succesvol afronde. Vijf minuten later was diezelfde Delogu er als de kippen bij om een voorzet van Weynants in doel te koppen. En zo boog Delogu in amper 5 minuten de stand om naar een 2-1 voorsprong. De thuisploeg drukte nog even door, maar Weynants en Delogu verzaakten het om Hasselt het genadeschot toe te dienen.  

Overijse bleef de druk opvoeren maar kon doelman Swinnen niet bedreigen. Bij een snelle tegenprik van de bezoekers beging Vleminckx handspel in de grote rechthoek. Scheidsrechter De Clercq twijfelde niet en legde de bal op de stip. Verleysen redde echter knap de elfmeter van Dos Santos.

Stilaan verloor de thuisploeg haar greep op het middenveld en rook Hasselt de gelijkmaker. Die kwam er ook 7 minuten voor tijd. Güvenç profiteerde van slecht wegwerken en knalde de 2-2 tegen de netten.

In blessuretijd claimde Hasselt nog een strafschop toen uitblinker Güvenç gevloerd werd in de zestien. Ditmaal liet ref De Clercq echter begaan en eindigde de partij op een voor Overijse teleurstellende 2-2. Overijse blijft achter met een magere 2 op 9.

Tempo Overijse: Verleysen, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Heyvaert, Delorge, Weynants, Boulatiour, Hermans, Spreutels, Delogu.

Sporting Hasselt: Swinnen, Janssen, Verbeeck, Vanderputte, Dos Santos, Bracke, Timmermans, Lagouireh, Güvenç, Durwael, Vrijsen

Doelpunten: 12’ Dos Santos (0-1), 52’ + 58’ Delogu (1-1 en 2-1), 83’ Güvenç (2-2)

Geel: Boulatiour, Vleminckx, Guvenc

Kalender 2de Amateurs B

Competitie '17-'18

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 17 feb 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
KFC Zwarte Leeuw
KFC Zwarte Leeuw
1:0

Datum zo, 25 feb 2018 Beginn 15:00
KVV Vosselaar
KVV Vosselaar
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Datum zo, 04 mrt 2018 Beginn 15:00
R. Cappellen FC
R. Cappellen FC
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 21 42
2 Spouwen-Mopertingen 21 39
3 K Bocholter VV 21 36
4 KVV Vosselaar 21 35
5 KOSC Wijgmaal 21 33
6 SC City Pirates 21 33
7 TEMPO Overijse 21 32
8 RC Hades 21 30
9 R. Cappellen FC 21 30
10 KFC Duffel 21 27
11 K. Sporting Hasselt 21 25
12 FC Turnhout 21 24
13 KFC Zwarte Leeuw 21 22
14 KVK Tienen 21 18
15 Hoogstraten VV 21 18
16 KFC Sint-Lenaarts 21 16

SportVlaanderen

Paasstage2018

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.