coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo kraakt pas na onterechte uitsluiting

dhh28 10 17ThesSportTempoOverijse 0211

Tempo Overijse is met lege handen teruggekeerd uit Tessenderlo. Nochtans zag het er naar uit dat de Druivenjongens minstens een punt zouden pakken tegen Thes Sport. Maar toen scheidsrechter Bury weer onnodeloos met kaarten begon te zwaaien was van een eerlijke strijd geen sprake mee.

De thuisploeg begon furieus aan de partij en kreeg al meteen een paar kansjes. Overijse schoot snel wakker en Hermans stuurde Weynants zijn linkerflank af. De flankaanvaller kapte een paar verdedigers uit en bediende de meegevolgde Hermans die simpel kon binnentikken. En zo stond al na 9 minuten een ietwat verrassende 0-1 op het scorenbord.

Thes Sport reageerde en Overijse trok massaal achteruit. De Boodt redde knap na een vrije trap en op het kwartier trapte Stefani het leer nipt over. De bezoekers konden daar amper iets tegenover stellen en moesten het spel van Thes ondergaan. Bij een nieuwe snelle aanval van de thuisploeg kwam Stefani enkele seconden te laat om een voorzet van Bennassar binnen te tikken. Even later stond De Boodt op de goede plek om een afstandschot van Jeunen in hoekschop te duwen.

Na de koffie was de eerste echte kans voor Overijse. Coquelle dook alleen op voor doelman Brughmans, maar tikte het leer over. De thuisploeg reageerde en kwam enkele minuten later toch langszij. Jeunen rondde een knappe aanval af met een al even knap vluchtschot. Overijse begon opnieuw aan voetballen te denken en kon opnieuw iets meer druk uitoefenen. Maar na iets meer dan een uur spelen kreeg het een nieuwe opdoffer toen scheidsrechter Bury op korte tijd tweemaal geel uitdeelde aan Heyvaert. “Totaal onterecht”, zei Heyvaert achteraf. “Bij de eerste fout trok hij pas geel toen ik zei dat de fout correct was. Hij dacht dat ik hem aan het uitlachen was. Bij de tweede kaart raakte ik de speler niet eens.” Overijse moest verder zonder zijn sterkhouder en bij de daaropvolgende vrije trap scoorde Bennassar de 2-1. Overijse kon geen vuist meer maken en slikte in het slot nog 2 doelpunten.

Jitse Hermans zorgde dat de meegereisde supporters bijna een uur lang konden dromen van de drie punten. “Het was mijn eerste doelpunt voor de A-ploeg van Tempo. Het is als het ware een droom die uitkwam. Ik stuurde eerste Weynants diep en liep dan eigenlijk voor de neus van Bjorn en tikte zelf binnen. We voerden nadien het tactisch plannetje perfect uit. Na de rust werd dat moeilijker en konden we het resultaat niet vasthouden en dan was er ook nog de scheidsrechter die een beetje een rol begon te spelen. Niet voor de eerste keer trouwens”, sakkerde Hermans.

Was dit nu een verdiende overwinning voor Thes Sport? Op basis van de kansen twijfelt daar niemand aan. Maar wat indien Jens niet onterecht van het veld gestuurd werd en Overijse nog 20 minuten met 11 verder kon spelen. Moeilijk te voorspellen uiteraard, maar een ongeschreven voetbalwet zegt dat wie zijn kansen niet benut wel eens het deksel op de neus kan krijgen. Overijse kwam na de gelijkmaker van Thes ook iets beter in de wedstrijd, tot die onterechte dubbele gele kaart.....  

Thes Sport: Brughmans, Jeunen, Spruyt, Moutawakil (88’ Meynen), Van Tilburg, Timmermans, Willems, Battista, Stefani (85’ Appeltans), Bannassar (79’ Convents), Vanwelkenhuysen

Tempo Overijse: De Boodt, Michiels, Vleminck, Vander Elst, Claes (73’ Boulatiour), Heyvaert, Delorge, Weynants, Hermans (88’ Verhaert), Spreutels, Coquelle

Doelpunten: 9’ Hermans (0-1), 54’ Jeunen (1-1), 71’ Bennassar (2-1), 83’ Convents (3-1), 89’ Jeunen (4-1)

Geel: Jeunen, Willems, Heyvaert, Hermans

Rood: Heyvaert (2x geel)

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

 Begijnhofstadion Overijse Datum za, 20 okt 2018 Beginn 20:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Football Club Gullegem
Football Club Gullegem
-:-

Datum zo, 28 okt 2018 Beginn 15:00
SCT Menen
SCT Menen
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 04 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Diegem Sport
Diegem Sport
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KOSC Wijgmaal 7 15
2 KFC Mandel United 7 14
3 Sint-Eloois-Winkel Sport 7 13
4 KVK Westhoek 7 12
5 KFC Sparta Petegem 7 12
6 KSK Ronse 7 11
7 SCT Menen 7 11
8 TEMPO Overijse 7 10
9 KFC Eppegem 7 10
10 RC Harelbeke 7 9
11 Racing Club Gent 7 9
12 Football Club Gullegem 7 7
13 KSC Dikkelvenne 7 7
14 Diegem Sport 7 6
15 Olsa Brakel 7 6
16 SK Londerzeel 7 5

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.