coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Sterk Overijse legt Duffel over de knie

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 1999

Een ijzersterk Tempo Overijse heeft zaterdagavond zwaar uitgehaald tegen KFC Duffel. De bezoekers werden genadeloos met 3-0 van de mat geveegd. Maurice Weynants eiste de hoofdrol op met zijn twee treffers. Duffel kon alleen maar machteloos toekijken.

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 1113Tempo Overijse leefde al een hele week in een roes na de spectaculaire zege op Hades tijdens de vorige wedstrijd en had veel zin in een nieuw feestje. De gastheren gingen als een razende van start. Duffel probeerde aan te klampen, maar kreeg geen greep op de match. De beste kansen waren dan ook voor Overijse. Het begon met een kans voor Weynants die de bal van kortbij tegen de onderkant van de dwarslat vlamde. Even later stuurde Vleminckx een loeier naar doel, maar de bal schampte af tegen de billen van ploegmaat Delorge. Net voor het halfuur was het dan toch raak. Weynants verscheen voor Hofmans en liet de doelman geen schijn van een kans. Duffel kon in die eerste helft hier niets tegenover zetten. Coach Kris Goris gaf de voorkeur aan Marceau Bergiers en Dieter Vanderelst in de defensie en dat loonde. En als het al eens warmer werd, stond kapitein Kevin Taelemans altijd paraat. Alles draaide op volle toeren bij Overijse en dat was na de rust niet anders. Duffel moest lijdzaam blijven toekijken hoe de thuisspelers bressen sloegen in de verdediging. De 2-0 was daar een voorbeeld van. Duffel werd volledig uit verband gespeeld en de jonge nummer 10 Andries Claes kon knap binnenleggen. In het slotkwartier konden de bezoekers eindelijk een kans voorleggen die de naam waard was. Kambala haalde uit, maar het leer werd afgeblokt door Taelemans. Daal kopte de bal in de herneming meters weg van het doel van een werkloze Dries De Boodt.

dhh18 11 17TempoOverijseDuffel 1412Overijse bracht in de slotfase Kevin Spreutels in die zich meteen wilde bewijzen tegen zijn ex-club. Spreutels brak door via de rechterzijde en legde de bal perfect voor de aanstormende Weynants die er 3-0 van maakte. Knap millimeterwerk van Spreutels. Door deze ruime zege staat Overijse nu aan de leiding in de stand voor de tweede periodetitel. Alle donkere wolken zijn weggetrokken boven het Begijnhofstadion. Duffel van zijn kant heeft heel wat mentaal oplapwerk voor de boeg de komende dagen.

Tempo Overijse: De Boodt, Bergiers, D. Vanderelst, Taelemans, Vleminckx, B. Vander Elst (77' Spreutels), Claes (82' Boulatiour), Heyvaert, Delorge, Weynants, Coquelle
KFC Duffel: Hofmans, Verlinden, De Kegel, El Yazidi (46' Rymenants), Daal, Moding (67' Ito), Kambala, Vervoort, Van den Buijs, Benali (Van den Brande), Snoeys
Doelpunten: 24' Weynants (1-0), 59' Claes (2-0), 88' Weynants (3-0)
Geel: Van den Bijs, Daal, Vervoort

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.