coorevits-rosier staand kleur baseline recordlipsius Star Casino Bergierskl arenafoot TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Onterechte strafschop beslist topper in slotminuut

dhh10 03 18TempoOverijseThesSport 0240

Leider Thes Sport heeft in extremis drie punten mee gegrabbeld in het Begijnhofstadion. Tijdens een beladen topper hadden beide teams de lat zeer hoog gelegd. Thes moest winnen om de voorsprong in de rangschikking te verdedigen en Overijse zat in een winningmood na de recente vijftien op vijftien.

Het eerste halfuur was voor de leider. Dylan Vanwelkenhuysen was de gevaarlijkste man. Zijn eerste kans was een vrije trap waarmee De Boodt best wat last had. Even later verscheen Vanwelkenhuysen alleen voor de doelman. Zijn poging werd door De Boodt met de voet van de lijn gekeerd. Ook Van Tilburg probeerde De Boodt te verschalken na een hoekschop, maar ook die kans geraakte niet voorbij het Overijsese sluitstuk.

Tempo knokte zich in de match en versierde zelfs de beste kans van de avond. Delorge trapte echter op luttele centimeters van de doellijn naast de bal. De bezoekers probeerden het voor de rust nog tweemaal. Eerst stond De Boodt in de weg van Martijn Stefani en even later pakte hij een raketschot van Battista.

De leider begon vrij nerveus aan de tweede helft, want de tijd begon duidelijk te dringen. Overijse speelde als een hecht blok en kon geregeld tegenprikken. Weynants was vaak te snel voor de bezoekende defensie, maar hij geraakte niet voorbij een sterke doelman Brughmans. Ook de ingevallen Delogu bleek een gesel voor de verdediging van Thes. De aanvaller had ondermeer een geweldige trap vanop links in huis waar Brughmans enorm veel last mee had.

Iedereen leek zich in de finale neer te leggen bij een billijk gelijkspel, maar het venijn zat duidelijk in de staart. Bij een geharrewar in de grote rechthoek zag scheidsrechter Timmermans in de allerlaatse seconden van de match een handspel van Coquelle. Scheidsrechter Timmermans wuifde het protest van de thuisploeg weg en legde de bal ging op de stip. Battista knalde de elfmeter binnen. Het was een koude douche voor Overijse dat zeker meer verdiende dan dit zuur verlies. Voor Thes zijn de drie punten een nieuwe stap richting titel.

Tempo Overijse : De Boodt, Michiels, Taelemans, Vleminckx, Vander Elst (70’ Delogu), Claes, Heyvaert (76’ Beckers) , Delorge, Weynants (82’ Boulatiour), Hermans, Coquelle.

Thes Sport: Brughmans, Jeunen, Spruyt, Moutawakil, Van Tilburg, Willems, Battista, Meynen (46’ Caubergs), Stefani, Bennassar (76’ Oris), Vanwelkenhuysen (76’ Timmermans)

Doelpunt: 89’ Battista (0-1, strafschop)

Geel: Vander Elst, Heyvaert, Delorge, Van Tilburg, Willems, Meynen

Stand 2de Amateurs B

# Team M P
1 Thes Sport 30 65
2 K Bocholter VV 30 57
3 Spouwen-Mopertingen 30 52
4 SC City Pirates 30 47
5 KOSC Wijgmaal 30 46
6 KVV Vosselaar 30 44
7 RC Hades 30 43
8 TEMPO Overijse 30 41
9 R. Cappellen FC 30 41
10 KFC Duffel 30 40
11 FC Turnhout 30 37
12 Hoogstraten VV 30 36
13 K. Sporting Hasselt 30 35
14 KFC Zwarte Leeuw 30 30
15 KVK Tienen 30 28
16 KFC Sint-Lenaarts 30 22

safe image

sportersbelevenmeer

Zomerstage

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.