coorevits-rosier staand kleur baseline Star Casino Bergierskl TegelConCept2016 garagedefrancq ERA IMMPULSkl DEWIT Group

Tempo pakt scalp van leider Wijgmaal

dhh06 10 2018TempoOverijseWijgmaal 1319

Tempo Overijse heeft leider Wijgmaal een eerste nederlaag toegediend. Het werd 2-0 in het Begijnhofstadion na een sterke partij van de thuisploeg. Die ingesteldheid was ook broodnodig, want Overijse is duidelijk een club in crisis.

Nog geen 24 uur voor de aftrap, nam hoofdcoach Kris Goris ontslag en de ploeg zelf werd luttele minuten voor de wedstrijd de les gespeld door voorzitter Vercarre. Dat loonde, al was de eerste speelkans voor de bezoekers. De poging van Fannes ging echter voorlangs. Tempo Overijse schakelde echter meteen een versnelling hoger en heeft met Borahsasar een echte killer aan boord. De aanvaller snelde de rechthoek binnen en knalde de bal keihard onder doelman Vanwelkenhysen binnen. Het stadion daverde alsof het leek dat alle frustraties met dat doelpunt overboord werden gegooid. Leider Wijgmaal had maar weinig in de pap te brokken en moest lijdzaam toezien hoe Overijse in die eerste helft het spel naar zich toetrok met kansen via ondermeer Sarkic en de onvermijdelijke Borahsasar.

Na de pauze kregen de meegereisde supporters dan toch eindelijk een opwarmer van formaat. In de startminuut van die tweede periode ging de plaatselijke defensie in de fout en de ref floot voor strafschop. Gert Stockx liet de kans echter liggen en knalde de bal vanop de elfmeter torenhoog boven de kooi van De Boodt. En daar eindigde opnieuw het verhaal van de lusteloze leider dat De Boodt enkel nog in de slotminuut aan het werk kon zetten. Maar toen was het kalf al lang verdronken. Even na het uur bracht interim-coach Donald Meeus nieuw bloed in met André Ngangué. De veteraan knalde bij zijn eerste baltoets al meteen keihard op Vanwelkenhuysen en bleef ook nadien een ongrijpbare prooi voor een gelaten Wijgmaal. In het slotkwartier brak Ngangué nogmaals door de verdediging, maar hij geraakte niet voorbij de doelman. Andries Claes was wel goed gevolgd, maar ook hij had nog een rebound nodig om de 2-0 binnen te leggen. Wijgmaal van zijn kant stond erbij en keek ernaar.

Tempo Overijse: De Boodt, Sarkic, Niels Heyvaert, Vander Elst (72' Ngangue), Borahsasar (85' Van Den Broeck), Claes (88' Van Remoortel), Jens Heyvaert, Delorge, Hermans, Tom Taelemans, Coquelle

Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, De Keukeleere, Boogaerts (63' Masselis), Stockx, Fannes (79' Blockx), Bongiorno, Colson, De Donder (56' Marcos Da Silva), Weuts, Arcanjo Da Silva, Lennert Vanherbergen

Doelpunten: 12' Borahsasar (1-0), 81' Claes (2-0)

Geel: Niels Heyvaert, Delorge, Jens Heyvaert, Boogaerts, Bongiorno, Marcos Da Silva, Masselis

Kalender 2de Amateurs A

Competitie '18-'19

Datum zo, 11 nov 2018 Beginn 15:00
Olsa Brakel
Olsa Brakel
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
3:0

 Begijnhofstadion Overijse Datum zo, 18 nov 2018 Beginn 15:00
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
Racing Club Gent
Racing Club Gent
-:-

Datum zo, 25 nov 2018 Beginn 15:00
RC Harelbeke
RC Harelbeke
TEMPO Overijse
TEMPO Overijse
-:-

Stand 2de Amateur A

# Team M P
1 KFC Mandel United 11 23
2 Sint-Eloois-Winkel Sport 11 22
3 KOSC Wijgmaal 11 20
4 KFC Sparta Petegem 11 20
5 SCT Menen 11 19
6 KVK Westhoek 11 18
7 Racing Club Gent 11 16
8 TEMPO Overijse 11 15
9 KFC Eppegem 11 14
10 Olsa Brakel 11 13
11 KSK Ronse 11 12
12 RC Harelbeke 11 12
13 SK Londerzeel 11 12
14 KSC Dikkelvenne 11 11
15 Football Club Gullegem 11 8
16 Diegem Sport 11 8

safe image

sportersbelevenmeer

youtubelogo

Tempozoekttalent

Tempo Overijse op Instagram

4SterrenDoublePass

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.