dolcegroot

Maxiflex 

 

GMS
Primus

ING

Verona

brico

omega

Internationaal Duiveltjestoernooi op 6 en 7 mei 2017

Chinese jeugd strijkt neer op Internationaal Duiveltjestoernooi van Tempo Overijse

mmexport1483421679105
 
Wie recent de nationale en internationale voetbalcompetities heeft gevolgd, kan er beslist niet om heen. China is 'hot' en in de actualiteit. Het nieuwe walhalla voor de goudzoekende professionele voetballer is niet langer Engeland of Spanje, maar China. Maar China wil zijn eigen jeugdopleiding in het voetbal naar een hoger niveau tillen. Het trekt hiervoor veel buitenlandse Europese expertise aan met gediplomeerde trainers.
 
Het organisatiecomité van het Internationaal Duiveltjestoernooi wil de editie 2017 een Aziatisch tintje geven en is erin geslaagd om FC Shenzhen Greenfield naar Overijse te halen tijdens het weekend van 6 & 7 mei. 
 
De Chinese metropool Shenzhen is een miljoenenstad, gelegen aan de grens met Hongkong in de provincie Guangdong, in het zuiden van China. Er wonen 11,4 miljoen mensen in Shenzhen, wat een van de snelst groeiende steden op aarde is. 

De Nederlander Evert Munnich, de naam van de oprichter van Greenfield FC is bekend in Shenzhen. Een 8 tal jaar geleden richtte diezelfde persoon met Easy Strikers reeds een voetbalploeg op die heel groot begon te worden met meer dan 600 leden. In augustus 2014 begon het nieuwe project, de voetbalploeg Greenfield FC, dat selectief zijn jonge spelertjes samenstelt om zodoende de beste kwaliteit te leveren op en naast het veld.

shenzhen logoTot U12 voorzien de professionele teams in China immers nog geen jeugdwerking, dus de voetbalacademies (zoals FC Shenzhen Greenfield) zijn enorm belangrijk voor de basisopleiding.
 
FC Shenzhen Greenfield hanteert een strikt selectiesysteem om zo de grootste talenten uit de stad (meer dan 11 miljoen inwoners) aan te trekken.Dit alles kadert ook in de plannen van de Chinese overheid die in 2030 het WK voetbal wil organiseren ... én winnen.  Ontwikkeling en opleiding van jonge talenten is daarom key.
Met de groeiende populariteit van het voetbal zijn in Shenzhen de afgelopen jaren tienduizenden kinderen beginnen voetballen.  Het eerste circuit is het scholencircuit, dat voor iedereen openstaat maar hieraan neemt Greenfield niet deel.
 
FC Shenzhen Greenfield richt zich echter met een specifiek selectiesysteem tot de meest talentvolle spelers, die men samenbrengt in een academie.  De teams nemen deel aan binnenlandse toernooien met andere academies.  Verder zoekt men via deelname aan buitenlandse toernooien het niveau van de spelers verder te ontwikkelen.  De meeste spelers bij FC Shenzhen Greenfield trainen minstens 4 keer per week onder leiding van buitenlandse coaches.
 
We kijken met zijn allen beslist uit naar hun prestaties in Overijse op zondag 7 mei aanstaande.

Verantwoordelijke Internationaal Duiveltjestoernooi

Voor inschrijvingen en
informatie Internationaal
Duiveltjestoernooi :

Eric Vanderhoeven via E-mail:
Eric.vanderhoeven@tempo-overijse.be

HotelPanorama
AAdrinks
ROM
Traiteur RD

Affiche 2017kl

zomerstage2

BOOK PARTNER
HOTEL DOLCE

@ SPECIAL PRICE

via this link

Bistro19
BrusselsAirlines
DeKelle
aqueHendrickx
VanOortTransport
Gerlux
VanPee
EraImmpuls
Vanderheydenpools
SlagerijLeonard
frituursbocht
bellaclean
BakkerijDanhieux
Deluca
AxaEricx
drukkerijdewaet
vds

Panathlonverklaring

LogoPanathlonkopieIn het kader van het uitvoeringsbesluit Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) van de Voetbalfederatie Vlaanderen staat onze club voor de volle 100 % achter "de rechten van het kind".
Als belangrijkste instrument om die rechten van het kind te waarborgen, schaart Tempo Overijse zich volledig achter de waarden en beginselen van de Panathlonverklaring. Deze verklaring is een verbintenis die gedragsregels vastlegt voor het nastreven van positieve en ethische waarden in de jeugdsport. Wij zijn ervan overtuigd dat het naleven van deze verklaring tot een ideale en krachtige leeromgeving voor het voetballende kind leidt.